Forom
Image default
Bedrijven

Automatisch codering checken is de toekomst

Hoe hou jij de voorraad bij? coding and marking is een handige techniek om jouw voorraad precies bij te houden en er niets fout kan gaan. Wanneer je jouw voorraad codeert kan je altijd precies volgen wat er met je product gebeurt. Aan een code kan heel veel informatie verstrekt worden wat verklaart waarom er minder fout kan gaan wanneer je aan het coderen van jouw producten doet.

Heb je bijvoorbeeld te maken met voeding, dan kan je naast het bijhouden van de aantallen ook de houdbaarheidsdatum toevoegen aan het product. Je ziet het misschien al aankomen, wanneer je de houdbaarheidsdatum toevoegt aan de codering kan je in je systeem altijd op de hoogte zijn van welke producten nog niet over datum zijn en welke producten juist wel over de datum zijn. Je kan zelfs zorgen dat je een mailtje krijgt of op zen minst een melding wanneer een product over datum is. In een restaurant of in elk bedrijf dat te maken heeft met voeding is het cruciaal dat je op de hoogte bent van de houdbaarheidsdatum van je producten. Je kan het namelijk niet permitteren om voeding te serveren of verkopen aan mensen dat over de datum is. Je kan beter wat eten weggooien dat over de datum is en ja dan verlies je geld maar op lange termijn win je geld. Als je eten serveert dat over de datum is zullen klanten niet meer terugkomen. Klanten die je verliest is dus een winst die je misloopt, een misgelopen winst is ook een kost.

Automatisch codering checken is dus het gene waar jij zo snel als mogelijk mee aan de slag moet. Je zult met de codering van jouw artikel kosten gaan besparen doordat je altijd op de hoogte bent van je voorraad. Het zal je zelfs tijd besparen door op deze manier aan voorraadbeheer te doen.

Voor meer info : https://www.kba-metronic.com/nl/