Forom
Image default
Bedrijven

De valkuilen bij het schrijven van blogs

De hoeveelheid blogs is niet op een hand te tellen. Dit heeft vooral te maken met de moeilijkheidsgraad waarmee je websites aan kan maken. Toch is een blog schrijven nog niet zo eenvoudig als het lijkt voor een tekstschrijver. Er zijn namelijk verschillende valkuilen, die eenvoudig te maken zijn. Uiteraard kun jij met een aantal handige tips voorkomen dat jij deze valkuilen maakt en kun je zelf aan de slag met het schrijven van goed gelezen blogteksten.

 

Een onduidelijk thema bij blogs is vaak te vermijden

De eerste valkuil bij het schrijven van blogs is een onduidelijk thema. Als je eraan denkt om een blog bij te gaan houden, is het van belang dat je dit over een onderwerp doet. Dit ene onderwerp trekt namelijk een grote hoeveelheid bezoekers aan, terwijl dit niet gebeurt als je verschillende thema’s op een website terug laat komen. Een te algemene blog heeft geen duidelijke boodschap, waardoor je niet het doel zult bereiken dat jij voor ogen hebt. Voordat je een website aanmaakt, zorg jij dus dat je over een thema gaat schrijven en bedenk je hier alvast een aantal onderwerpen voor teksten bij.

 

Inspireer mensen in plaats van aansporen tot aankopen

Wanneer je op blogs kijkt naar de webteksten, zie je dat dit vooral om het delen van kennis, ervaringen, trends en ideeën draait. Jij wilt jouw lezer immers inspireren en het enthousiasme over dit thema met anderen delen. Wanneer je te commercieel gaat schrijven, dan zal dit vaak gemaakt overkomen en andere mensen niet direct inspireren om aan de slag te gaan met jouw ideeën. Je kunt natuurlijk op jouw blog wel vertellen welke materialen jij voor bepaalde dingen hebt gebruikt of welke kleren jij aan hebt bij een bepaalde trend, maar dit moet vooral dienen ter inspiratie en als tip. Hier kan iemand anders immers van leren en er een eigen draai aan geven.

 

Geef je eigen draai aan een verhaal

Een ander punt waar veel mensen over vallen is kopieergedrag. Over vrijwel ieder onderwerp is al iets geschreven. De kunst is om hier een eigen draai aan te geven door middel van je eigen ervaringen en ideeën. Als voorbeeld knutselideeën. Veel bestaat al, maar hoe heb jij iets in elkaar gezet en welke middelen zijn er voor jou het belangrijkste? Je kunt wel de inhoud van andere blogs gebruiken ter inspiratie, maar zorg dat jij er net een andere draai aan hebt gegeven.

 

Schakel hulp in wanneer je dit nodig hebt

Naast al deze valkuilen zijn er nog veel meer op te noemen. Zo kun je de interval tussen blogberichten nog bepalen, zodat je niet ineens enthousiast begint en daarna niets meer schrijft of vergeten foto’s en andere plaatjes toe te voegen aan het verhaal. Wanneer je er zelf niet meer uitkomt en je merkt dat je veel van bovenstaande valkuilen zelf ondergaat, dan is het wellicht verstandig om gastbloggers in te huren om content aan te leveren voor jouw verhalen. Zo houd jij de regelmaat erin en heb je altijd vernieuwende content.

Voor meer info : https://www.textmakelaar.nl/