Forom
Image default
Bedrijven

Een auto maken zoals in de films

Wil je ook een auto die snel kan gaan, waarbij het lijkt alsof het sturen praktisch vanzelf gaat en die er ook nog eens supercool uit ziet? Veel van dit soort wensen beginnen bij het zien van films zoals de The Fast and the Furious filmreeks. In deze films en soortgelijke hebben tal van mensen altijd de controle over de meest bijzondere felgekleurde auto’s. Auto’s die je niet op straat tegenkomt. Toch is het een hobby geworden voor mensen om hun voertuig ook zo uit te laten zien. Hoe pak je het aan als je zelf ook een iets hipper karretje van jouw wagen wilt maken?

Pimpen

Een hele generatie tieners die nu op de weg rijdt is opgegroeid met MTV’s Pimp My Ride, een programma waarin een auto flink onder handen wordt genomen. Een televisie in elke hoofdsteun, een jacuzzi in de achterbak misschien, niets was te gek voor dit programma. Het idee van het pimpen van een wagen is dat je het uiterlijk van de auto gaat veranderen. Dit kan de buitenkant zijn of het interieur. De meest gebruikelijke elementen die worden gepimpt zijn bijvoorbeeld de bumpers van een auto, of een sportieve spoiler die op de kofferbak wordt gezet. Echter ook uitlaten, spiegels, en nieuwe graphics zijn niet ongebruikelijk. Pimpen wordt voor veel auto’s gedaan met een zogenaamde “body modificatie kit”, een set waarmee je meteen het complete uiterlijk passend kunt veranderen.

Chiptuning

Ben je niet bezig met het uiterlijk dan ben je waarschijnlijk bezig met de prestaties van de auto. Deze prestaties kunnen verbeteren door complete onderdelen te vervangen net zoals bij pimpen, maar ook door chiptuning. Als je geen geld hebt om een krachtigere motor en aandrijving in je auto te laten plaatsen, dan is chiptuning een goede oplossing. Wat doe je hiermee? In principe is het simpelweg de fabrieksinstellingen van de software van de auto aanpassen. Zo worden limitaties opgeschoven en kun je ervoor zorgen dat bijvoorbeeld het remmen iets soepeler gaat. Ook voor hobby’s zoals driften is het handig je auto anders in te stellen. Wel moet je er rekening mee houden dat wanneer je aan chiptuning gaat doen je auto misschien niet meer aan alle regels voldoet, of dat hij sneller kan slijten doordat je meer van de onderdelen gaat vragen.

https://www.cts-chiptuning.com/