Forom
Image default
Bedrijven

Een chique uitstraling aan je huis

Het is niet alleen functioneel maar het is ook een lust voor het oog, we praten hier natuurlijk over een rieten dak. Het gebruik van riet om een dak te bedekken gebeurt al eeuwen lang, vooral steile daken worden al heel erg lang met riet bedekt. In het verleden was een rieten dak vooral voor de armere burgers, maar tegenwoordig ligt dat wel anders. Een rieten dak heeft een uitstraling van exclusiviteit en luxe. Een rieten dak komt over het algemeen alleen voor bij huizen die in een duurder segment zitten. Een rietendak geef een chique uitstraling aan je huis en geeft je huis tevens meer waarde. Overal in Nederland vind je wel een goed rietdekkersbedrijf en die kunnen snel een prachtig rieten dak aanleggen op uw dak. U kunt er tot wel 40 jaar lang van genieten. Het is natuurlijk wel zaak dat het dak regelmatig wordt gecontroleerd en de nodige onderhoudsbeurten krijgt.

Vanzelfsprekend bestaat een rieten dak niet alleen uit riet. Onder het riet wordt gebruik gemaakt van dakpannen om zo het fundament van het dak te verstevigen. Een rieten dak was in het verleden een dak van de armen, vanwege het feit dat het niet brandveilig was. Tegenwoordig is een rieten dak door nieuwe technieken en hulpmiddelen brandveilig en hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Door deze nieuwe technieken en hulpmiddelen is een rieten dak net zo veilig als een dakpannen dak. Hiernaast zal een rieten dak net zo lang als andere daken.

Er wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen echt riet en nep riet. Het grootste verschil hierin is, dat nep riet minder kan heeft op mos en dus minder onderhoud nodig heeft. Nep riet ziet er precies hetzelfde uit als echt riet, dat hoeft u dus niet meenemen in uw keuze voor een rietendak.

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl