Forom
Image default
Bedrijven

Inspiratie voor het verven van leer

Inspiratie voor het verven van leer

Een leuk idee om een andere look aan je bank te geven is door het leer verven. Op deze manier kan je de bank een nieuwe uitstraling geven, en wellicht beter laten passen bij het andere meubilair of de kleur van de wanden. Bij het verven van leer zijn er echter wel een aantal dingen waar je op moet letten.

Ten eerste is het van belang om te bekijken of de betreffende bank het verven wel waard is. De prijzen voor het verven variëren namelijk per bank. Wanneer je een tweedehands leren bank hebt gekocht voor een schijntje, is het zeer waarschijnlijk duurder om de bank te verven dan een nieuwe bank te kopen. Vaak zijn banken van bekende leermerken het beste om te verven, dit verlengt namelijk ook de levensduur van de bank.

Let bij het verven ook op de kleur van de bank. Een wit lederen bank zal niet mooi kleuren wanneer deze zwart wordt geverfd, het resultaat zal dan ongetwijfeld tegenvallen. Probeer dus de bank in kleuren te verven die dichtbij de originele kleur zitten. Na verloop van tijd is het overigens ook mogelijk dat de verf van de bank af kan bladderen. Dit heeft te maken met het vet wat in het leer zit, dit zorgt voor een soort afstootreactie in het leer waardoor de verf los komt. Bekijk welk soort leer je hebt voordat je het gaat verfen!

Belangrijk hierbij is dat er een goede primer wordt gebruikt. Bij de bank verven is een goede primer cruciaal. De primer zorgt er namelijk voor dat de verf goed hecht aan het leer zelf. Zo wordt het afbladderen van de verf voorkomen, en zal het resultaat van de bank er stukken beter uit zien.

Bij het verven van een leren bank komen dus aardig wat factoren kijken, bereid je dus goed voor voordat je gaat beginnen!

Voor meer info : https://www.forom.nl