Forom
Image default
Bedrijven

Je houten eettafel mooi houden

Je hebt er lang naar gezocht, de perfecte houten eettafel. Een houten tafel geeft een warme en natuurlijke uitstraling met als resultaat meer gezelligheid in huis. Nu hij eindelijk bij je in de eetkamer staat is het belangrijk dat hij zo lang mogelijk mooi blijft. Gelukkig zijn er tips en manieren om je houten tafel zo lang mogelijk mooi te houden en gaan we ze je vertellen in dit artikel. Op deze manier kan je lekker lang genieten van  je eettafel.

Zet de ruimte van je eetkamer goed in, het is belangrijk dat er genoeg ruimte rondom de tafel is zodat de kans kleiner is dat er iemand tegen je aan loopt. Let hierbij ook op dat je de juiste stoelen kies, het is niet de bedoeling dat ze kunnen blijven hangen. Zorg dat de tafel niet buiten gebruikt wordt. Een houten tafel is gevoelig voor schommeling van temperaturen en de luchtvochtigheid. Het is dus het beste als de kamer in een ruimte staat met een constante temperatuur. Ook direct licht is niet goed voor het hout, hierdoor kan het hout verkleuren.

Wanneer er voorwerpen op de tafel staan moeten deze regelmatig worden verplaatst, dit omdat er anders vlekken op de tafel komen. Een houten tafel verkleurd namelijk erg snel. Zorg er ook voor dat bepaalde voorwerpen niet op de tafel geplaatst worden: zware voorwerpen, hete voorwerpen, natte voorwerpen of scherpe voorwerpen. Wanneer je toch een nat of heet voorwerp op de tafel wil plaatsen zorg dan dat het geplaatst wordt op een onderzetter. Wanneer je een ongelukje hebt en er wat water of ander vocht op de tafel valt, grijp dat gelijk in! Maak het droog met een natte doek zodat het hout niet beschadigd.

Opzoek naar de perfecte houten tafel? Op de website van Nouvez is deze zeker te vinden samen met veel meer andere dingen met onder andere landelijke accessoires.

Voor meer info : http://www.nouvez.nl