Er zijn meerdere factoren de ervoor kunnen zorgen dat een woning na verloop van tijd zijn glans verliest. Het is echter vrij gemakkelijk om de woning er weer stralend uit te laten zien. In de volgende alinea’s beschrijven wij voor u hoe dakwerken en gevelrenovatie de staat van uw woning enorm kunnen verbeteren.

Gevelrenovatie aanbrengen

De verzamelnaam gevelrenovatie omvat meerdere werkzaamheden die aan de gevel verricht kunnen worden. Zo zorgt gevelreiniging er voor dat vuil en mossen van uw woning worden verwijderd. Door het reinigen van de gevel wordt al het vuil verwijderd en ziet de woning er weer als nieuw uit. Een andere werkzaamheid die gevelrenovatie bedrijven uitvoeren is het herstellen van voegwerk. Door wind en zure regen kan het gebeuren dat voegselwerk in de loop van de jaren in verval raakt. Het is voor gevelrenovatie bedrijven een simpele klus om uw voegwerk geheel te vernieuwen. Om een gerenoveerde gevel te beschermen is het verstandig om de gevel te laten impregneren zodat vuil en zure regen geen probleem meer vormen voor uw gevel. De kosten die gemaakt worden voor het renoveren van de gevel vallen erg mee. Zo kost het herstellen van het voegwerk circa dertig euro per m2. Het impregneren van de gevel kost tussen de 300 en 400 euro. Als de gevelwerken afgerond zijn dan zult u zien dat de woning weer opnieuw zal stralen als nooit tevoren.

Dakwerken laten uitvoeren

Het is zeer aan te raden om elke 10 jaar een dakwerken uit te voeren om de staat van uw dak te beschermen. Een ervaren dakwerker kan de staat van uw dak controleren en kan kapotte dakgoten, dakpannen en afvoeren repareren. Door om de zoveel jaar werken aan het dak uit te laten voeren blijft de waarde van de woning voor een groot deel beschermd. De prijs van dakwerken is afhankelijk van het type dak van de woning. Dakwerken zijn veel eenvoudiger op een plat dak uit te voeren dan dit het geval is bij een hellend dak. De prijs per vierkante meter zal dan ook hoger zijn voor dakwerken op een hellend dak. Prijzen voor dakwerken kunnen sterk variëren van bedrijf tot bedrijf. Vergelijk om deze reden meerdere prijzen bij lokale dakdekkers zodat u nooit voor een verrassing komt te staan.

Voor meer info : http://www.dakdekker-wijzer.nl/