Er zijn meerdere factoren de ervoor kunnen zorgen dat een woning na verloop van tijd zijn glans verliest. Het is echter vrij gemakkelijk om de woning er weer stralend uit te laten zien. Na het lezen van dit artikel zult u er volledig van op de hoogte zijn wat voor wonderen gevelrenovatie en dakwerken kunnen verrichten wanneer het gaat om het uiterlijk van uw woning.

Gevelrenovatie is de oplossing

Onder gevelrenovatie verstaan wij meerdere werken die specialisten aan de geven val een woning verrichten. Zo zorgt gevelreiniging er voor dat vuil en mossen van uw woning worden verwijderd. Wanneer de gevel wordt gereinigd door een ervaren gevelwerker zal de woning binnen de kortste keren opnieuw stralen. Een andere werkzaamheid die gevelrenovatie bedrijven uitvoeren is het herstellen van voegwerk. Door wind en zure regen kan het gebeuren dat voegselwerk in de loop van de jaren in verval raakt. Het is voor een ervaren gevelwerker een fluitje van een cent om het oude voegwerk te verwijderen en deze te vervangen met nieuw voegwerk. Om een gerenoveerde gevel te beschermen is het verstandig om de gevel te laten impregneren zodat vuil en zure regen geen probleem meer vormen voor uw gevel. De prijzen voor het herstellen van oud voegwerk liggen tussen de 20 en 30 euro per vierkante meter. Omdat deze werkzaamheden de waarde van de woning verhogen is dit niet veel geld. Het impregneren van de gevel kost tussen de 300 en 400 euro. Na de uitvoering van alle gevelwerken zal de woning er in ieder geval stralend uitzien.

Reparatie en controle van het dak

Om de uitstraling van uw woning in takt te houden raden wij u aan om de zoveel jaar dakwerken te laten verrichten, ook al zijn erg geen directe problemen. Een ervaren dakwerker kan de staat van uw dak controleren en kan kapotte dakgoten, dakpannen en afvoeren repareren. De waarde van een woning wordt voor een groot deel bepaald door de staat van het dak. Dakwerken helpen dus om de waarde van de woning op een effectieve wijze te beschermen. De prijs van dakwerken is afhankelijk van het type dak van de woning. Dakwerken zijn veel eenvoudiger op een plat dak uit te voeren dan dit het geval is bij een hellend dak. De prijs per vierkante meter zal dan ook hoger zijn voor dakwerken op een hellend dak. Omdat er zoveel verschillende vormen van dakwerken zijn is het moeilijk om een duidelijke prijsindicatie te geven. Dit is ook de reden dat wij u adviseren om meerdere offertes naast elkaar te leggen voordat u een keuze maakt.

Voor meer info : http://www.dakdekker-wijzer.nl/dakwerken/drenthe/alteveer/