Forom
Image default
Dienstverlening

Is Nederland nog steeds het beste fietsland van de wereld?

Door de ontwikkeling van de meeste landen van Europa en de wereld op het gebied van fietsen en fietspaden zal je je vast afvragen of Nederland nog steeds op nummer 1 staat. De positie van Nederland als beste fietsland werd namelijk bedreigd door de nieuwe opkomende fiets landen zoals Denemarken, Zweden en Frankrijk. De fietsvriendelijkheid van deze landen heeft ervoor gezorgd dat ze sterk groeien qua positie, maar het is deze landen uiteindelijk toch nog niet gelukt om Nederland in te halen. 

3 Nederlandse steden in het lijstje, welke op nummer 1?

Uit onderzoek blijkt dat Nederland nog steeds het beste fietsland van de wereld is. In dit onderzoek is de fietsvriendelijkheid van 100 steden verspreid over de hele wereld onderzocht. Tijdens dit onderzoek werd er gekeken naar het aantal fietsenwinkels, de lengte van de fietspadennetwerk, de prijzen van een standaard fiets, politieke steun, het aantal ongelukken, het percentage dagelijkse fietsgebruik enzovoort. Dit onderzoek creëerde een ranglijst. Nederland was als duidelijke winnaar op deze lijst met maar liefst 3 steden. Amsterdam kwam op nummer 1, Utrecht kwam op nummer 5 en Rotterdam kwam op nummer 7. In Nederland is de gehele structuur achter de fietspaden zeer spectaculair. In Nederland is de regelgeving, de stallingen, de duizenden centraal gelegen fietswinkels en de fietscultuur. 

Veel steden en landen die een hoge positie in het fietslijstje willen

De meeste steden in de wereld die willen groeien als fietsstad focussen meestal alleen op de fietspaden, terwijl de fietsvriendelijkheid zich niet alleen maar baseert op de fietspaden. Er zijn grote steden die in de afgelopen jaren erg veel kilometers fietspaden hebben aangelegd, maar de algehele structuur mist gewoon. In Nederland is alles in het geheel perfectie. De hoeveelheid fietsenstallingen die overal in Nederland te vinden zijn, zijn hier een grote voorbeeld van.