Forom
Image default
Dienstverlening

Tekenen dat u uw elektrische panelen moet vervangen

Er zijn verschillende elektrische componenten die ervoor zorgen dat uw huis nooit zonder elektriciteit komt te zitten, en een elektrisch servicepaneel is daar een van. Interessant is dat elke erkende elektricien zoals elektricien Eindhoven contact u kan helpen met eventuele problemen met elektrische panelen. Een elektrisch servicepaneel is waar de hoofdstroom leiding van het nationale elektriciteitsnet uw huis binnenkomt en door uw elektrische systeem wordt gedistribueerd naar de lichten, stekkers en apparaten. Het elektrische paneel bevat stroomonderbrekers. De rol van de stroomonderbrekers is om af te sluiten circuits in het geval van stroompieken om te voorkomen dat de overtollige elektriciteit uw huishoudelijke apparaten vernietigt. U loopt mogelijk het risico op brandende apparaten, elektrocutie of elektrische branden in uw huis als u een defect of slecht functionerend servicepaneel heeft dat zijn functies niet goed vervult. Om deze risico’s te vermijden, moet u alert zijn op waarschuwingssignalen dat uw elektrische paneel moet worden vervangen voordat het volledig defect raakt. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke indicatoren die u mogelijk nodig heeft om uw elektrische servicepaneel te vervangen.

Stroomonderbrekers die blijven haperen

Wanneer uw servicepaneel begint te falen, wordt het kwetsbaar voor stroompieken. Als gevolg hiervan kunt u regelmatig afleveringen van verbroken circuits ervaren. Een andere reden waarom uw stroomonderbrekers kunnen struikelen, is omdat de elektrische behoeften van uw huis verder gaan dan de huidige capaciteit van het paneel. Als u plotseling merkt dat u de stroomonderbrekers te vaak reset, kan dit een goed moment zijn om een ​​elektricien in te schakelen om het paneel te laten controleren en repareren of vervangen. Meestal moet het resetten van een stroomonderbreker die is geactiveerd het probleem van het uitschakelen oplossen. Maar als de stroomonderbreker niet wordt gereset om uw activiteiten te hervatten, of als het resetten er niet in slaagt de stroom naar uw huishoudelijke apparaten te herstellen, kunt u te maken hebben met een defect elektrisch paneel. Laat het zo snel mogelijk nakijken door een professionele elektricien.

Een oude zekeringkast

Als u in een oud huis woont waar het elektrische systeem niet is geüpgraded en nog steeds een zekeringkast gebruikt in plaats van een modern elektrisch paneel met meerdere stroomonderbrekers, moet u dit zo snel mogelijk vervangen. Een circuit bestaat uit meerdere stopcontacten die zijn aangesloten op een enkele draad die wordt bediend door één zekering of stroomonderbreker. Deze apparaten verbeteren de elektrische veiligheid door de stroom transmissie uit te schakelen en te ontkoppelen wanneer de lijn tussen het elektrische paneel en uw apparaten overbelast raakt en het risico loopt te verbranden en opwarmen. De circuits in veel oudere elektrische systemen struikelen niet, zelfs niet als ze overbelast zijn, wat een groot risico vormt voor uw huis. Reden te meer dus om uw oude zekering te vervangen.