Forom
Image default
Dienstverlening

Wanneer moet u hulp zoeken bij een chiropractor Nijmegen?

De chiropractor Nijmegen is gespecialiseerd in onderzoek van de rug en het gehele bewegingsapparaat. Naast diverse onderzoeken van de wervelkolom is deze deskundige opgeleid in een speciale vaardigheid om met zijn handen de mate van beweeglijkheid van de gewrichten te voelen. Röntgenfoto’s worden vaak gebruikt als onderdeel van het onderzoek.

Chiropractische behandeling is erop gericht de gewrichten en spieren van het lichaam optimaal te laten functioneren. De behandeling wordt altijd zo voorzichtig mogelijk uitgevoerd en is meestal pijnloos.

 

Wat doet een chiropractor?

De chiropractor Nijmegen behandelt gewrichten en spieren met behulp van manuele manoeuvres, zoals kleine, snelle drukuitoefeningen, die bedoeld zijn om de blokkades in de gewrichten los te maken. Andere keren worden de gewrichten licht en rustig gestrekt.

Spierbehandeling wordt gewoonlijk gedaan door er verschillende soorten druk op uit te oefenen, ze te rekken of aan te spannen volgens de instructies. Vaak krijgt de patiënt ook oefeningen om de rug te stabiliseren en de houding te corrigeren. Advies over hoe spierblokkades te vermijden is inbegrepen.

 

Chiropractische behandeling

Chiropractische behandeling is gericht op het verbeteren van de functie van de gewrichten en spieren, en dus ook van de zenuwen. Zodra de oorzaak van het probleem is weggenomen, kan het lichaam weer beter en sneller genezen.

De 3 fasen van de behandeling

1. Pijnbehandeling

In de intensieve behandelingsfase lost de chiropractor Nijmegen de acuut geblokkeerde gewrichten op en gebruikt daarbij andere pijnbehandelingen, zoals ijs. De symptomen kunnen in de eerste periode wat schommelen, maar zullen tegen het einde van deze fase meestal zijn verdwenen.

2. Wederopbouw/stabilisatiefase

De behandeling wordt met langere tussenpozen voortgezet om de gewrichtsfunctie te behouden en te verbeteren, de spierbalans te herstellen en het juiste bewegingspatroon te herstellen. Er zijn misschien niet veel symptomen te merken, maar dit betekent niet dat de gewrichtsfunctie volledig hersteld is, zodat behandeling nodig is om het hele bewegingsapparaat te stabiliseren.

3. Regelmatige inspecties

Het is zelden mogelijk om alle mogelijke oorzaken van verkeerde rugbelasting in iemands levensstijl weg te nemen, en sommige blessures zijn blijvend. Daarom is het aangewezen de ruggewrichten in goede conditie te houden en regelmatig nieuwe blokkades te verwijderen – zelfs voordat ze symptomen veroorzaken. 

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Beijk hier uw opties.