Forom
Image default
Dienstverlening

Wat doen ingenieurs eigenlijk: verschillende werkzaamheden.

In dit artikel lees je wat meer over verschillende ingenieurs. Er zijn veel ingenieurs die werkzaamheden doen voor wegen, water en andere belangrijke sectoren in onze maatschappij. De opdracht kan variëren van het maken van een ontwerp tot technische berekeningen of tekeningen maken. Zo is er bijvoorbeeld ook een ingenieur die als taak heeft om staaldraad op de juiste plaats aan te brengen op schepen. Ingenieursbureaus spelen een belangrijke rol in deze sector. Zij leveren ingenieurs die gespecialiseerd zijn in één of meerdere vakgebieden. Om aan te sluiten bij de wensen van hun klanten zijn de ingenieursbureaus vaak op zoek naar nieuwe ontwerpen en technologische oplossingen. Met de juiste kennis en ervaring leveren ze hiermee een belangrijke bijdrage aan de maatschappij.

Welke ingenieurs werken in welke sector?

– Ingenieurs die werken aan wegen: zij ontwerpen en bouwen wegen, verbeteren bestaande infrastructuren en houden toezicht op de kwaliteit van het asfalt.

– Ingenieurs die werken aan water: zij ontwerpen en bouwen waterwerken, leveren drinkwater en zorgen voor afvoer van afval- en regenwater.

– Ingenieurs die werken in de energiesector: zij ontwerpen installaties om elektriciteit, gas of warmte te produceren en te distribueren.

– Ingenieurs die werken in de chemische sector: zij ontwerpen chemicaliën, productielijnen en installaties.

– Ingenieurs die werken aan bouwkundige constructies: zij ontwerpen gebouwen, werken aan de constructie van gebouwen en besturen bouwprojecten.

– Ingenieurs die werken in de industrie: zij ontwikkelen nieuwe productietechnologieën of optimaliseren voortbrengingsprocessen.

– Ingenieurs die werken in de medische sector: zij ontwikkelen en bouwen apparatuur voor diagnostiek, geneeskunde of chirurgie.

– Ingenieurs die werken aan transportsystemen: zij ontwerpen en bouwen trein- en metrostations, wegen of luchthavens.

– Ingenieurs die werken in de informatica: zij ontwikkelen software of hardware, adviseren bedrijven over ICT-oplossingen of verzorgen ICT-projecten van start tot finish.

– Ingenieurs die werken aan wegverkeerssystemen: zij ontwikkelen en verbeteren wegmarkeringen, toezicht houden op het asfalt van de wegen of adviseren over veiligheidssystemen voor wegverkeer.