Forom
Image default
Dieren

Ongedierte bestrijden met een muggenlamp

Naarmate de zomers langer en heter worden, hebben wij helaas ook meer te maken met insecten die in dit soort warm weer leven, en dan gaat het voornamelijk om vliegen en muggen. Om deze plaag een beetje te bestrijden, vooral als met bijvoorbeeld buiten op het terras wil zitten zonder te worden aangevallen door legioenen muggen, is het misschien een idee om een nieuwe muggenlamp aan te schaffen. Een dergelijke lamp zorgt ervoor dat alle muggen daar naartoe worden gelokt, zodat ze jou niet langer lastigvallen: een mooie uitkomst dus voor mensen die buiten willen ontspannen in de zomer zonder last van insecten!

Op reis

Een ander scenario waarin muggen vaak de boosdoener zijn is als men op vakantie gaat, en dan gaat het met name om landen die erom bekend staan dat zij erg warm of humide zijn, want in dit soort omstandigheden leven muggen het allerliefst. In deze gevallen kan een muggenlamp ook een uitkomst zijn, omdat er een grote hoeveelheid irritante muggen zich waarschijnlijk ongevraagd zal inviteren naar alle bijeenkomsten, en daar zit uiteraard niemand op te wachten. Daarom is een muggenlamp in veel gevallen een goed idee om mee te nemen of te laten installeren.

 Alternatieve middelen

Behalve een muggenlamp zijn er ook andere manieren om muggen en dergelijke insecten van je af te houden, hoewel een muggenlamp wel goed zijn werk doet. Je kunt bijvoorbeeld ook een muggennet kopen, met gaatjes die heel fijn zijn en waar geen mug doorheen komt. Nadeel is wel dat je een muggennet niet overal mee naartoe kunt nemen, want hij moet om je bed hangen. Als je heel excentriek bent, installeer je er eentje over je sofa, maar dat is niet de populaire keuze. Ook zijn er zalfjes die middelen bevatten waarvan de geur muggen afstoot of zelfs doodt.