Witgoed Reparatie Amsterdam West vergelijkt de wasmethodes.Met de hand wassen versus een vaatwasser door vaatwasser reparatie Amsterdam

Als uw huis niet is uitgerust met een vaatwasser, dan is het afwassen met de hand uw enige optie. Maar als u een vaatwasser bezit, moet u luisteren! Uw pogingen om minder water en energie te gebruiken door handenwassen kost u waarschijnlijk tijd en geld. In deze vergelijking van de vaatwasser versus handwas, onthullen we waarom de vaatwasser wint.

 De voors en tegens van afwasmachine versus met de hand afwassen.

 Veel mensen geloven dat met de hand afwassen de “groene” methode is, maar de realiteit is dat je waarschijnlijk meer bronnen (water, elektriciteit en tijd) gebruikt dan met de afwasmachinemethode. Er zijn een paar voordelen aan het met de hand afwassen, maar u zult een paar aanpassingen moeten doen aan hoe u normaal een lading wast om de voordelen te plukken.

 Koop voor de meest efficiënte resultaten een afwasbak en een droogrek. Vul je afwasbak met zeer heet water en afwasmiddel en zet dan onmiddellijk het water uit. Wanneer u klaar bent om te spoelen, vul de kuip dan met schoon water en dompel de vaat in de kuip. Laat het water niet lopen! Droog de gerechten aan een afdruiprek om te besparen op theedoeken.

 Water gebruik

Je moet wel heel ijverig zijn in je watergebruik, omdat de aanrechtkraan 3 tot 5 liter water per minuut gebruikt! Denk daar eens bij na de volgende keer dat je met de hand de stapel vaat in je gootsteen wast. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het buiten koud is, heb je de neiging om het water te laten lopen totdat het warm genoeg is om af te wassen. Dit verspilt veel water en de vaat is niet zo schoon als je zou denken.Het is goed voor de kinderen (suggereert onderzoek)

Volgens een recente studie van Zweedse onderzoekers hebben kinderen uit gezinnen die met de hand afwassen, 40 procent minder kans op het ontwikkelen van allergieën in vergelijking met families met vaatwassers. Handen wassen laat meer bacteriën achter en deze theorie wijst erop dat deze bacterie kinderen meer resistent kan maken tegen allergieën.

 Niet zo schoon als je denkt

 Om gerechten bacterievrij te maken, moet je het water minstens 100 °C  laten zijn, en onze handen kunnen absoluut niet tegen deze warmte. Gebruik bij het met de hand afwassen afwashandschoenen zodat u het water zo heet mogelijk kunt krijgen (zorg ervoor dat er geen warm water door de opening binnen sijpelt!). En zorg ervoor dat u de spons regelmatig vervangt. Het is het item in uw huishouden met de meeste bacteriën!

 

De vaatwasser is een duidelijke winnaar als het gaat om het afwassen. We laten u zelf beslissen, want er zijn nadelen aan elke beslissing, maar het gebruik van een vaatwasser is de beste manier om te gaan als u erover denkt om geld, energie, water en tijd te besparen.

Energie besparende vaatwassers zijn verplicht om minder dan 5,8 liter per cyclus te gebruiken, dus uw waterverbruik wordt drastisch verminderd. Het water in een vaatwasser kan ook warm genoeg worden om uw vaat te reinigen en te desinfecteren, waardoor meer bacteriën worden verwijderd dan met de hand afwassen ooit zou kunnen.

 De beste manier om uw vaatwasser te gebruiken

Het is een fabeltje dat je je vaat moet afspoelen voordat je ze in de vaatwasser doet. In feite is het helemaal fout! Schraap grote stukken voedsel in de vuilnisbak, maar laat het vastzitten op de vaat.

Vaatwasserzeep heeft eigenlijk een enzym dat wordt geactiveerd door voedsel, wat betekent dat uw afwasmiddel niet zo effectief is als u de vaat afspoelt voordat u ze in de vaatwasser plaatst. Zie voor meer witgoed reparatie Amsterdam De Master

 Vaatwasmiddel

Wasmiddelen van tegenwoordig zijn uiterst effectief bij het afwassen wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt. Als u veel koffie, wijn of ander voedselvlekken op uw vaat heeft, selecteert u een afwasmiddel met zowel voedseletende enzymen als bleekmiddel. Anders dan een standaard afwasmiddel doen. Gebruik niet te veel zeep. Meer is niet beter! Als u een probleem hebt met uw machine, kan dit zijn omdat u te veel zeep gebruikt.

Mocht u een probleem met uw vaatwasser detecteren, weet dan dat u altijd een beroep kunt doen op vaatwasser reparatie Utrecht. Bel nu ons op 0686360040

Voor meer info : https://witgoed-reparatie.net