Forom
Image default
Energie

Welke energieleverancier is het goedkoopst en biedt de grootste korting?

Te veel betalen voor gas en stroom, dat wil niemand. Daarom doe je er goed aan om de verschillende energieleveranciers te vergelijken. Dankzij de website van Welke Energieleverancier wordt vergelijken wel erg eenvoudig. Hier vind je namelijk een duidelijk overzicht met de kosten voor elke leverancier en krijg je automatisch te zijn wat de beste deal is voor jouw situatie. Ook zie je per leverancier welke korting ze aanbieden voor nieuwe klanten. Zo kan je nog meer besparen! Bovendien is overstappen erg eenvoudig, aangezien je huidige en nieuwe energieleverancier onderling de overgang regelen. Zo weet je zeker dat je geen dubbele energiefactuur ontvangt.

Bespaar het meeste op je energiefactuur met een 1-jarig contract

Welke energieleverancier is het goedkoopst in jouw situatie? Dat hangt af van een aantal factoren. Een eerste factor is de energietarieven per kWh en per kubieke meter gas. Daarnaast betaal je vaste leveringskosten. Bij de ene energieleverancier liggen de energietarieven hoger, bij een andere liggen de leveringskosten hoger. Welke energieleverancier het goedkoopste is, hangt dus af van je energieverbruik. Daarnaast wijzigen de variabele energietarieven tweemaal per jaar en is het mogelijk dat de acties die energieleveranciers aanbieden wekelijks veranderen. De website van Welke Energieleverancier toont welke leverancier het goedkoopste is voor jouw situatie op basis van een 1-jarig contract. Dit is het goedkoopste, omdat leveranciers geen kortingen aanbieden bij variabele contracten.

Wat is het verschil tussen groene en grijze stroom?

Bij de keuze voor een nieuwe energieleverancier is het belangrijk te weten waarvoor je kiest. In Nederland heb je namelijk de keuze tussen energieleveranciers die grijze of groene stroom leveren. Bij grijze stroom koopt de energieleverancier duurzame energie bij andere Europese landen. Terwijl wanneer je kiest voor groene stroom, weet je zeker dat deze is opgewekt in Nederland. Welke energieleverancier is dan het goedkoopst? Meestal is de energieleverancier die grijze stroom levert het goedkoopst. Anderzijds is groene stroom veel duurzamer en draag je zo bij aan een beter leefmilieu. Bij Welke Energieleverancier zie je een duidelijke vergelijking tussen alle leveranciers in Nederland.