Forom
Image default
Financieel

Aanmaning voorbeeld downloaden

AANMANING VOORBEELD

In 2008 ben ik een webwinkel begonnen. Van alles verkopen we. Van planten tot klokken. Er wordt veel verkocht. Er wordt zo veel verkocht dat ik aan uitbreiding denk. Er komen iedere dag dan veel bestellingen via de webwinkel binnen.
De bestellingen komen binnen via de e-mail, dan worden ze dan door ons verwerkt. Dit is dan nog een heel werk. Maar in de loop van de jaren is het routine geworden. Bij ons worden de bestellingen door de postbode opgehaald. Soms zijn het er dan veel soms weinig. Er gaat wel eens iets mis met een pakketje. Dit moet dan zo goed mogelijk opgelost worden. Dit is dan natuurlijk geen goede reclame. Dat moet je niet te vaak hebben.
De administratie hoort er helaas tevens bij. Aan het vak boekhouding op school had ik ook een hekel. Met je neus in de cijfers. Niks voor mij hoor. Maar het moet gebeuren. Bij Bill hebben ze een aanmaning voorbeeld die ik gebruikte voor mijn boekhouding.

Op zoek naar een aanmaning voorbeeld.

Ik zocht een voorbeeldbrief om te gebruiken. De brief werd toen aangepast met onze gegevens. Zij baalde er van dat we een wanbetaler hadden. Maar ja dat hoort nu eenmaal bij het ondernemen.
Het heeft gewoonweg meer voordelen dan nadelen;
1. Je geeft je eigen orders.
2. Doorgaans verdien je dan meer dan wanneer je bij een baas werkt.
3. Alles gebeurt zoals jij het dan wilt.
4. Je kunt dan selectief zijn in het aan te nemen werk.
Mijn vrouw heeft de brief aangepast. Verstuurd naar de klant en nu maar afwachten. Maar ook deze keer werd er helaas nog niet betaald.

Mijn nota werd niet betaald.

Alles liep lekker maar toen gebeurde het toch. Iedere zelfstandige krijgt er meer te maken. Een factuur werd toen niet betaald. De debiteur deed dit zonder iets aan te geven. Alles was ontzettend erg goed maar er werd simpelweg niet betaald. Telefonisch kreeg ik de klant niet te pakken. Wat moest ik nu doen? Een herinnering moest verstuurd worden.
Maar hoe stel je zo’n herinnering op? Ik wist niet hoe ik de laatste aanmaning op moest stellen. Zijn er tevens nog wetten waar je rekening mee moet houden? Op internet ging op zoek naar een herinnering. Hetgeen ik naar op zoek was vond ik eigenlijk direct bij Bill. Hier vond ik prima voorbeeldbrieven. Daar was ik toen net naar op zoek. De aanmaningsbrief aangepast en meteen de deur uit gedaan. Zelfs hierop reageerde toen debiteur niet. Een incassopartij inschakelen was de laatste optie. Pas toen heeft debiteur betaald.
Ik heb nu wel een zeer erg goede aanmaning klaar liggen. Niet betalen betekent nu direct actie.

Voor meer info : http://www.billincasso.nl/nl/aanmaningsbrief-voorbeeld.html