Forom
Image default
Gezondheid

Hoe je bloeddruk verlagen?

Veel mensen hebben tegenwoordig een te hoge bloeddruk, maar veel mensen weten niet hoe ze hun bloeddruk kunnen verlagen om zo het risico te verminderen op hart- en vaatziekten. Veel mensen grijpen gewoon direct naar medicijnen. Wij gaan je even een paar oplossingen geven voor je hoge bloeddruk.

De eerste en meest voor de hand liggende oplossing is voldoende lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging heeft een grote invloed op  het verlagen van je cholesterolwaarden. Normaal moet je elke dag minstens 30 minuten aan sport doen.  Dit moet niet perse hardlopen of zwemmen zijn maar een wandelingetje is ook al in orde.

Oplossing nummer 2 is simpelweg afvallen, wat ook al een beetje samen hangt met bewegen want bewegen helpt  bij om af te vallen. Overgewicht hangt zeer nauw vast met hart- en vaatziekten.  Wanneer je afvalt zal je bloeddruk ook dalen, dus als je overgewicht hebt weet je wat je te doen staat. Afvallen is niet alleen goed voor je bloeddruk maar brengt ook nog vele andere voordelen met zich mee.

De 3de oplossing voor een lagere bloeddruk zijn het innemen van extra natuurlijke supplementen. Er is genoeg onderzoek naar gedaan dat vitamines een bepaalde rol hebben de gezondheid van je hart en bloedvaten.   Vitamine C en D zijn natuurlijke bloeddrukverlagers, B12  helpt bij de voor de gezondheid van je bloedvaten.

De voorlaatste oplossing die we je geven is hoeveel alcohol je nu mag drinken want hier bestaan verschillende meningen over. Sommige zeggen dat een paar glazen goed is voor je lichaam, maar het teveel drinken zorgt wel voor een hogere bloeddruk.  Het advies dat over het algemeen altijd word gegeven is dat je per dag 2 glazen alcohol mag drinken.

Het 5de en laatste element waar wij het over gaan hebben dat invloed op je bloeddruk heeft is stress.  Meer en meer mensen bezitten over te veel stress door hun werk.  Het hectische leven zorgt voor veel stress en deze verhoogd de kans op hart- en vaatziekten.  Let dus wat op je stress en ga wat rustiger verder in je leven.

Voor meer info : http://www.oligo-pharma.nl/