Forom
Image default
Gezondheid

Ooglidcorrectie, wel of niet in de verzekering?

Een ooglidcorrectie wordt niet altijd vergoed door je verzekering en het is dan ook afhankelijk van de verzekeraar waar je bij zit en welke verzekering die je hebt. Wat over het algemeen wel overal hetzelfde is; is het feit dat je aan bepaalde ‘condities’ moet voldoen voordat ze er überhaupt over nadenken om het te vergoeden en de regels waaraan je moet voldoen is toch nog een aardig struikelblok.

Een van de dingen die sowieso belangrijk zijn is; is dat je aanvullend verzekerd moet zijn. Het valt namelijk niet in het basispakket dus je aanvullend verzekerd zijn is een must. Daarnaast moet een ooglidcorrectie medisch noodzakelijk zijn. Als het een puur cosmetische ingreep is dan krijg je het sowieso niet vergoed. Denk hier dus goed bij na als je er aan zit te denken. De polisvoorwaarden zijn ook belangrijk als je gaat kijken of het vergoed wordt. Als je hier allemaal aan voldoet moet je op zoek gaan naar een behandelaar die je kan behandeling en binnen je zorgverzekering past. Vaak moet de behandelaar ook nog aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat je er behandelt kan worden. De ooglidcorrectie kosten is ook een belangrijk aspect, want je verzekering vergoed maar tot een maximum dus moet je er rekening mee houden dat je waarschijnlijk ook nog zelf een deel moet betalen en dit is vaak niet niks.

Laat je dus niet tegenhouden om op zoek te gaan naar de juiste zorgverzekeraar . Zeker nu het eind van het jaar nabij is en je van zorgverzekeraar kan wisselen. Als je toch al last hebt van je oogleden dan is het handig om er nu achteraan te gaan, want een beter moment is er niet om naar de juiste zorgverzekeraar te kiezen. Vervolgens kun je dan ooglidcorrecties vergelijken en naar de beste kliniek gaan.

Voor meer info : http://www.faceland.nl