Forom
Image default
Hobby en vrije tijd

Soorten heggenscharen

Een heggenschaar is natuurlijke het belangrijkste gereedschap bij het snoeien van een heg.   Voor een kleine haag  is een manuele heggenschaar het makkelijkste. Als  je lange, grote hage hebt raden we je aan om een elektrische of benzine heggenschaar aan te kopen.  Hiernaast bestaan ook heggenscharen speciaal voor de buxus.

 Een handmatige heggenschar kan je best gebruiken voor  het in vorm houden van struiken en bomen voor een optimaal resultaat.  Hij is vooral geschikt voor taxus en hulsthaag te knippen omdat je deze niet tegoei in model krijgt met een automatische heggenschaar.  Het grote voordeel van deze heggenschaar is dat je deze overal kan gebruiken en dat het geen ambetant lawaai maakt.  Je moet er wel voor zorgen dat je de messen regelmatig aanscherpt , anders gaat je haag wonden krijgen en gaat je haag bruin kleuren.

Een benzine heggenschaar is het beste te gebruiken  voor grote, lange hagen. Het voordeel hiervan is dat je kabel en verlengstuk nodig hebt bij het gebruik hiervan, het nadeel is dan weer dat dit soort heggenschaar zeer zwaar is wat minder handig is.

Vervolgens heb je ook nog een elektrische heggenschaar die veel gebruikt word maar is alleen geschikt  als je een niet te grote tuin hebt omdat deze met een kabel werkt.  Ondertussen bieden verschillende tuinshops  ook elektrische heggenscharen aan met accu’s , maar het nadeel hiervan is dat ze veel tijd nodig hebben om op te laden en dat ze niet lang meegaan.

Dan heb je ook nog heggenschaar die speciaal gemaakt zijn om buxushagen perfect in vorm te kunnen snoeien.  Dit zijn  kleine en makkelijk bruikbare  heggenscharen die je kan gebruiken voor vormen te snoeien.   Deze kan je ook onderverdelen in een handmatige- en een elektrische buxusschaar. De elektrische buxusschaar is een stuk makkelijker te gebruiken dan de normale elektrische heggenschaar.  Ook bij deze heb je mogelijkheid om een buxusschaar met accu te kopen.

Voor meer info : http://www.fuxtec.nl/