Forom
Image default
Internet

Het bedrijf KPN

Een zeer bekend bedrijf in Nederland is het bedrijf KPN. De corebusiness  is al sinds jaar en dag het aanbieden van vaste en mobiele telefonie, internet en televisie aan consumenten. Daarnaast is KPN ook actief op de zakelijke markt waarin het voornamelijk ICT-oplossingen en de complete telecommunicatie voor bedrijven in handen neemt.  Voorheen was het bedrijf bekend onder de naam de PTT. Onder de PTT was de nationale postbezorging ook inbegrepen. Toen in 1998 de PTT veranderde in de KPN verdween de postafdeling van het bedrijf, deze taak werd voortaan uitgevoerd door TNT Post.

Om de dienstverlening met betrekking tot de internetverbindingen te verbeteren wil de KPN in de komende periode op veel plaatsen de breedbandsnelheid verhogen. Doordat applicaties en dergelijk zich steeds meer en meer verbeteren is er ook een behoefte aan een snellere internetverbinding gekomen. De KPN heeft deze ontwikkeling in de gaten en wil nu dus tegemoet komen aan de eisen van de consument.

De KPN kent twee methoden om de breedbandsnelheid te verhogen namelijk met behulp van glasvezel en met behulp van DSL. Met betrekking tot de aanleg van glasvezel is het tot op heden nog niet bekend met welke glasvezelspecialist KPN zal gaan samenwerken. Er gaan wel al geruchten dat er intussen diverse glasvezelmetingen hebben plaatsgevonden door verschillende Nederlandse bedrijven. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de KPN 85% van Nederland voorziet van een breedbandverbinding met snelheden van minimaal 100 Mbps. Hierbij maakt het niet uit of de verbinding tot stand komt met behulp  van een breedbandverbinding of een glasvezelverbinding.

Buiten de snellere verbindingen om wil KPN ook de gaten in het dekkingsgebied gaan dichten. Er zijn namelijk nog steeds gebieden in Nederland waar het (mobiele) bereik beperkt is. Het gaat hier dan voornamelijk om afgelegen gebieden waar relatief weinig mensen wonen en dus ook weinig huizen zijn.

Voor meer info : http://www.optinet.nl