Forom
Image default
Management

Zelf uw verhuizing regelen?

In Nederland verhuist men gemiddeld 7 keer in hun hele leven. Dit zorgt ervoor dat er wat ervaring wordt opgebouwd met verhuizingen. Negentig procent zorgt voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Zeker als u voor de eerste keer verhuist kunnen er problemen voorkomen. Om deze problemen uit te weg te gaan wordt er door 10% van de mensen die verhuizen binnen Nederland gekozen voor een verhuisfirma. Vaak zijn verhuizingen vanaf een hogere verdieping het moeilijkst. Vaak moeten objecten die niet door de deur passen vanuit het raam naar buiten. Het demonteren en naar beneden takelen kost erg veel energie.Ook de afstand kan een factor zijn. Het is verstandig om het aantal ritten zo laag mogelijk te houden als u verhuist. Vooral als u naar een plaats verhuist die veel verder gelegen kan dit u veel geld schelen. Omdat het busje zwaar beladen is verbruikt deze meer brandstof. Het inpakken zal zo efficient mogelijk moeten gebeuren. Een verhuisfirma kan vaak in één of twee ritten al uw spullen verhuizen. Zeker als u een grote inboedel heeft is het inschakelen van een verhuisfirma het overwegen waard.

Wat kost een verhuizing?

Om de verhuizing zo goedkoop mogelijk te houden is het verstandig om het inpakken zelf te doen. Dit is meestal het duurste onderdeel indien u een verhuisfirma aanneemt omdat dit hen veel tijd kost. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Een normale verhuizing waar u een deel van het inpakwerk zelf doet kost al snel duizend euro. Om te besparen op deze prijs raden wij aan om vergelijkssites te gebruiken of meerdere offerteaanvragen te doen. Wanneer u de prijzen van meerdere verhuisbedrijven met elkaar vergelijkt zult u zien dat de vraagprijzen niet altijd dicht bij elkaar liggen. Er valt dus veel te besparen. Mocht u willen weten hoeveel u precies kunt besparen dan kunt u online naar de prijzen kijken of websites gebruiken die al een vergelijking hebben gemaakt.

Wat dekt mijn inboedelverzekering?

Het is vaak niet voldoende om alleen inboedel verzekering te hebben als u wilt dat uw in inboedel onderweg ook verzekert is. De reden hiervoor is dat uw inboedel alleen vezekerd is binnen uw woonadres. Op het moment dat u deze gaat transporteren naar de nieuwe locatie zijn ze op dat moment niet meer verzekerd. Als u de verhuizing niet zelf doet maar een verhuisfirma aanneemt is deze verantwoordelijk voor eventuele schade die wordt aangericht. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

Voor meer info : http://www.verhuisfirma-wijzer.be/