Forom
Image default
Telefonie

Maak de blits met een iPhone telefoon hoesje

Telefoonhoesjes zijn meer dan alleen een leuke accessoire voor je smartphone. Ze beschermen tegen vuil en krassen. Bij een goede case moeten beide kloppen: het design én de functionaliteit. In het assortiment van Casimoda vind je de juiste beschermhoes voor je smartphone. In dit artikel zetten we een aantal populaire cases voor je op een rijtje. Lees snel verder!

Welke soorten hoesjes zijn er?

Er zijn drie soorten mobiele telefoonhoesjes die veel worden gebruikt. Denk hierbij aan iPhone hoesje Casimoda van siliconen, plastic of zogenaamde bookcases. Beschermhoesjes met een riempje voor om je nek te hangen en hoesjes met geïntegreerde MagSafe zijn momenteel ook erg in de mode. Ook duurzame alternatieven, zoals telefoonhoesjes van echt leder, worden steeds populairder. We laten jou onze aanbevelingen zien.

Bookcase: allround bescherming

De flip- of bookcases zijn een uitbreiding van de hardcases. Ze zijn aan de achterkant van de smartphone bevestigd. Als extra bescherming hebben de bookcases een flap die over het display gevouwen kan worden. Daarom worden ze ook wel flipcases genoemd.

Een voordeel van deze hoezen is hun functionaliteit: sommige hoesjes kunnen worden omgebouwd tot handsfree smartphonestandaards. Ze bieden ook ruimte voor bankpassen in het handige binnenvak. Het nadeel is echter dat je binnenkomende notificaties niet direct door de beschermhoes heen kunt zien. Sommige merken hebben hiervoor al kleine vensters in het deksel ingebouwd.

Siliconen hoesjes: flexibel en licht

Siliconen telefoonhoesjes zijn zeer flexibel en lichter dan plastic hoesjes. Het materiaal geeft de hoes ook een antislip en ligt daarom stevig in je hand.

Siliconen cases beschermen de smartphone zeer goed door hun elastische eigenschappen. Bij een val zijn deze hoesjes in staat om de impact goed op te vangen en zo een optimale bescherming te bieden! Als je jouw mobiele telefoon niet wilt verbergen, zijn er zelfs transparante telefoonhoesjes op de markt. Zo blijft het uiterlijk van jouw telefoon zichtbaar met een hoesje eromheen. Het enige nadeel is wel dat het vuil sneller zichtbaar zal worden.