Forom
Image default
Toerisme

Herfstwandelingen aan zee

lange muur blankenberge

De bladeren werden bruin, rood en geel, ze werden weer koud, de wind stond harder … Het was weer herfst! Dan is er toch niets frisser dan de herfst?

Waarom ben je hier in de herfst?

Het Kalmain-woud heeft veel verschillende flora en fauna. Is het ideaal om met een stel of gezin in het bos te wandelen en te genieten van de schitterende kleuren? Er is een plek voor kinderen om te spelen in het bos, dus verveel je niet! Wieltjespad is speciaal ontworpen voor mensen met rolstoelen of kinderwagens. Het aanlijnen van honden is toegestaan.

Waarom hier in de herfst wandelen?

De Houtsaegerduinen zijn vlakbij, maar in Kerkepannebos (een van de oudste bossen aan de Belgische kust) kun je heerlijk wandelen door het herfstlandschap en het zingen van verschillende vogels. Ook in dit bos zijn er onder ons twee speelplekken voor kinderen. Honden kunnen gebruikt worden aan lijnen en Kerkepannepads in het bos. Houtsaegerduinen mogen ze niet dragen.

Paddenstoelenwandeling

Vind paddenstoelen met je gezin tijdens deze leuke wandeling! Je start bij De Doornpanne, een bezoekerscentrum in Oostduinkerke, en steekt vervolgens Doornpanne over onder begeleiding van een echte paddenstoelenexpert. Geef nu toe: is dit niet gewoon een schreeuwende herfstwandeling?

Waarom is deze een ideale keuze voor de herfst?

Je komt door de velden van Leffinge en komt veel boerderijen en Fleriskot tegen. De themawandeling lijkt ook erg op Halloween, omdat Fleris verwijst naar de demonische boerderij die verschillende trucjes uithaalt. Sommige mensen zeggen dat Fleriskot niet beschikbaar is.

Nacht van de duisternis

Vleermuizen, motten en uilen zijn best eng, nietwaar? Zeer geschikt voor een Halloweenwandeling in domein Raversijde! In de donkere nachten van Raversyde kun je dierlijke elementen zien, interessante lezingen geven, naar de sterren staren en een drankje drinken in een middeleeuwse bar. Ook in de Middeleeuwen kunt u Valla Viede ontdekken!

’t Paelsteenveld

Vlinders en bijen vliegen rond in Paelsteenveld. Ook ontdekt u vrij zeldzame kustflora en diverse broedvogels. Er zijn verharde paden zodat rolstoelgebruikers of gebruikers met kinderwagens gemakkelijk het gebied kunnen betreden. Het aanlijnen van honden is toegestaan.

Duinbossen

Duinbossen in Du Haan is een groot bos dat Wenduine en De Haan met elkaar verbindt. Zo maak je gemakkelijk een herfstwandeling. Voor kinderen is dit niet vervelend: er zijn 3 speelplekken waar ze kunnen spelen. De verharde stoep is handig voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Het aanlijnen van honden is toegestaan.

Zeebos

Er is een vogelvel in het domein waar je verschillende vogels kunt vinden. Ook is er een wildbos en een speeltuin met een prachtige hangbrug en uitkijkplatform, wat altijd leuk is voor kinderen! Op de toren kun je genieten van het prachtige herfstlandschap en mooie foto’s maken voor Facebook of Instagram. Zowel mensen met rolstoelen als mensen met kinderwagens hebben toegang tot het domein. Het aanlijnen van honden is toegestaan.

Uitkerkse Polders

Voor kinderen is wandelen in de Uitkerkse dersvelden een genot: bij het zwembad kunnen ze het waterleven vangen (de balie van het bezoekerscentrum heeft een net), er is ook een bijenhotel, maar bijen zijn in deze tijd van het jaar niet druk . Hoewel de Poltian ver van de kustlijn ligt, is het toch een bezoek waard. De verharde landbouwweg is ideaal voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Het aanlijnen van honden is toegestaan.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html