Forom
Image default
Vervoer en transport

Met een camper lekker op reis

Een camper is een auto maar wel met diverse voorzieningen om korte of langere verblijven mogelijk te maken. Met een camper ofwel kampeerwagen ook wel motorhome genoemd, heb je de vrijheid te gaan staan waar jij wilt. Bovendien kun je met een camper het hele jaar door op pad gaan. Het voordeel van een kampeerauto is dat je geen dure hotels hoeft te nemen. Uiteraard is een motorhome een flinke investering. Maak ga je vaak op pad, dan scheelt dat enorm in de kosten en op een gegeven moment haal je zelfs de aankoop er uit. Het zal niet verbazen dat je veel vrije tijd moet hebben om te kunnen genieten van een camper. Tegenwoordig zijn het vaak de oudere mensen die er een kopen en genieten van hun vakantieleven. Zij hebben de tijd, zij zijn nergens aan gebonden en zij bepalen waar zij naar heengaan. 

Voorzieningen
Om de vrijheid en blijheid te garanderen, is een motorhome voorzien van vele gemakken die je ook thuis hebt. Te beginnen met schoon drinkwater, een wc met opvangtank, een opvangtank voor vuil water. De elektriciteit wordt opgeleverd door meestal twee accu`s. Tegenwoordig worden campers zelfs voorzien van zonnepanelen. In de winter moet de kachel branden en natuurlijk moet er worden gekookt, dat gaat dan door middel van een lpg tank of meerdere gasflessen. In een grote camper kun je met gemak met vier personen slapen. In een kleine met twee of drie personen afhankelijk van de bouw en inrichting.

Eigen tempo
Omdat je van alles aan boord hebt, kun je je vakantie inrichten zoals jij wilt; je bent van niemand afhankelijk! Daarom gaat de camperbezitter naar plaatsen, naar regio`s en streken die hij de moeite waard vindt. Hij gaat daar staan zolang als hij er zin in heeft en trekt daarna weer verder. Er zijn zelfs camperbezitters die het hele jaar door onderweg zijn, en waarom niet? Vandaar dat het camper kopen zo in trek is de laatste jaren in Nederland.

Toerisme
De camperbezitters zijn gewoon toeristen die lokale bezienswaardigheden willen bekijken. Daarna eens lekker drinken en eten op een terras. Hun bezoek wordt afgesloten door het doen van boodschappen dus de plaatselijke economie profiteert van de camperbezitter. En steeds meer gemeenten zien hun voordeel om het naar de zin te maken voor de camperbezitters. Zij richten campingplekken in voor de camper aan de rand van het centrum.

Voor meer info : http://www.booij.nl/nl-NL/51/camper-kopen.html