Forom
Image default
Woning en Tuin

Een goedkope vaatwasser kopen?

Uit angst voor ‘goedkoop is duurkoop’ zijn we geneigd -vooral wanneer het apparatuur betreft- te kiezen voor het midden- en hoog segement. Dit geldt dan weer vooral voor witgoed, want laat je bijvoorbeeld een vaatwasser inbouwen, dan wil je niet dat hij binnen 2 jaar weer eruit gehaald moet worden omdat hij kapot is. Vooral bij inbouw moet er iets goed ingebouwd worden. 

Goedkope vaatwassers, wat kun je verwachten?

Goedkope vaatwassers zijn soms wel tot 50% voordeliger verkrijgbaar ten opzichte van de meest gerenomeerde merken. Waar zitten de verschillen dan eigenlijk in? 

Allereerst bieden bepaalde gerenommeerde merken, zoals Siemens, ook goedkopere modellen vaatwassers. Deze vaatwassers zijn ook prima, maar kennen minder geavanceerde functies en zijn hiermee dus meer basic. 

Daarnaast zijn niet alle goedkope vaatwassers even energiezuinig. De aanschaf van de vaatwasser ligt dan wel beduidend lager dan die van de top modellen, maar je zult per vaatwasbeurt meer energie verbruiken. Wie de vaatwasser niet intensief gebruikt, dus enkele malen per week, is uiteindelijk alsnog voordeliger uit met de aanschaf van een minder energiezuinige vaatwasser. Bij intensief gebruik kies je voor het meest energiezuinige apparaat wat ook korte wasprogramma’s kent. 

Waskwaliteit

Daarnaast is ook de waskwaliteit van belang. Deze kan minder zijn bij goedkopere vaatwassers, maar dit hoeft niet per se het geval te zijn. Het is belangrijk je goed in te lezen en te oriënteren op reviews van anderen. Overigens kan de waskwaliteit ook nog eens afhangen van de vaatwasblokjes die gebruikt worden leert de ervaring. 

https://www.vaatwasservergelijker.nl/goedkope-vaatwasser-top-4-van-dit-moment/