Forom
Image default
Woning en Tuin

Het uurtarief van een boomchirurg

Zodra mensen overwegen om een boomchirurg in te huren dan zoeken zij in de meeste gevallen online naar een boomchirurg. Daarbij worden vaak termen als uurtarief boomchirurg gebruikt. Logisch, want voor het uitvoeren van de werkzaamheden wordt door een boomchirurg vaak een uurtarief gebruikt. Naast het uurtarief is het ook mogelijk om een boomchirurg op basis van een offerte in te huren, maar dat komt minder vaak voor. De reden daarvoor is omdat het vooraf vaak niet goed in te schatten is hoeveel uur de boomchirurg voor het uitvoeren van de werkzaamheden nodig zal hebben. Bij het inhuren van een boomchirurg wordt er dus vaak op nacalculatie gewerkt.

Het uurtarief van een boomchirurg is afhankelijk van de werkzaamheden

Het kan goed zijn dat een boomchirurg voor de verschillende werkzaamheden verschillende uurtarieven hanteert. Zo kan een boomchirurg voor snoei- of kapwerkzaamheden een hoger uurtarief rekenen dan voor het nemen van een grond- of bladmonster. De verschillen in het uurtarief voor de  werkzaamheden zit hem in de complexiteit van de opdracht. Voor het snoeien van een boom is namelijk veel nodig. Denk aan een hoogwerker, een kettingzaag en de nodige veiligheidsmaatregelen terwijl het nemen van een blad- of grondmonster vanaf de grond gedaan kan worden.

Op welke manier gaat een boomchirurg meestal te werk?

Zodra u een boomchirurg gevonden heeft die voor u de werkzaamheden gaat uitvoeren dan zal er stapsgewijs te werk gegaan worden. Meestal begint een boomchirurg met het uitvoeren van een visuele inspectie gevolgd voor verschillende vervolgwerkzaamheden. Met de uitkomsten van de visuele inspectie kan een boomchirurg vaak al meteen aan de slag. In andere gevallen is het nodig om de boom verder te onderzoeken en verschillende monsters af te nemen. Op basis van die resultaten kan een boomchirurg ook verdere stappen ondernemen. Een boomchirurg kan de volgende werkzaamheden verrichten:

  • De boom visueel inspecteren
  • Een bladmonster afnemen
  • Een grondmonster afnemen
  • De grond bemesten
  • De boom snoeien
  • De boom kappen
  • De boomstronk verwijderen
Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl/