Forom
Image default
Woning en Tuin

Hoe je tuin eenvoudig op te vrolijken?

Heb jij een tuin en vind je deze er maar saai uit zien? Met deze tips geef je je tuin in een handomdraai weer een gezellige blik.

Bloemen maken alles gezellig

Laten we beginnen met bloemen. Want bloemen maken elke ruimte gezellig en kleurrijk. Heb je perkjes in je tuin? Zet er dan wat kleurrijke bloemen in zodat je tuin wat kleur krijgt. Naast het feit dat bloemen er leuk uit zien, trekt het ook insecten aan. Misschien krijg je door deze bloemen wel bijen in je tuin en vlinders. Dat brengt ons meteen naar de volgende tuinaccessoire:

 

Vlinderhuisjes en bijenhuisjes

Vlinderhuisjes en bijenhuisjes zijn speciaal ontworpen en gemaakt voor deze insecten. Als je bloemen in je tuin hebt staan die vlinders en bijen aantrekken, dan is zo’n vlinderhuisje een musthave voor in je tuin. Kies gerust voor een kleurrijk vlinderhuisje of bijenhuisje óf ga voor een insectenhuis die geschikt is voor nog meer insecten. Het insectenhuisje mag gerust een fell kleur hebben. Insecten zijn namelijk dol op fell kleuren en zullen dan nog eerder naar het huisje gaan.

 

Zorg voor een leuk tafelzeil

Ook een leuk tafelzeil of tafelkleed op tafel kan jouw plekje er leuker uit laten zien. Houdt wel rekening met de wind. Als het hard waait, zal het tafelkleed misschien ook van tafel waaien. Met tafelkleedgewichtjes kun je dat voorkomen. Ook kun je iets zwaars op je tafel zetten, bijvoorbeeld een leuk betonnen beeldje of iets dergelijks.

 

Een fontein is erg leuk!

Een fontein is erg leuk voor in de tuin. Hiervoor hoef je geen vijver te hebben. Je kunt een bak kopen met een fonteintje. Die zijn vaak kant en klaar. Zo hoor je lekker het gekletter van het water in je tuin. Gezellig toch? Heb je een vijver? Dan kun je deze ook nog decoreren met enkele tuinkabouters.

 

Vogelhuisjes en nestkasten

Tot slot zijn vogelhuisjes ook erg leuk om in de tuin te hangen. Meestal zijn nestkastjes op zich zelf al heel decoratief, maar het trekt dus ook vogeltjes naar je tuin en dat is natuurlijk ook heel gezellig. Vooral als je het geluk mag hebben dat een vogel haar eitjes in het nestkastje legt en je later de jongen uit ziet vliegen.

 

Tot zover enkele tip om je tuin wat op te vrolijken!