Forom
Image default
Woning en Tuin

Welke tuintafel wil ik?

Ben je op zoek naar een nieuwe tuintafel en weet je niet zo goed wat je kunt kiezen? Dat snappen we wel. Er is ook zoveel om uit te kiezen. Het is verleden tijd dat tafels voor buiten werden gemaakt van plastic of hardhout. Tegenwoordig is er zoveel meer mogelijk. Zo kun je niet alleen kiezen uit allerlei verschillende alternatieve materialen, je kunt ook kiezen uit verschillende maten en modellen. In dit artikel gaan we de keuze voor jou een stuk eenvoudiger maken door je alles te vertellen over de verschillende materialen voor in de tuin. Na het lezen heb je zo het model van je dromen gevonden. Lees dus snel verder.

Keramische tafel

Een tuintafel voor buiten is prachtig als je kiest voor een model dat gemaakt is van keramiek. Dat is een materiaal dat lijkt op natuursteen, maar dat is het niet. Het is een materiaal dat wordt samengesteld uit verschillende componenten en dat in verschillende kleuren en met verschillende patronen kan worden gemaakt. Het is een samenstelling die hard is en stevig en die daardoor tegen een stootje kan. Het voelt glad aan en heeft een stijlvolle uitstraling. Het perfecte materiaal om in de tuin te gebruiken, want het kan goed tegen weer en wind.

Natuurstenen tuintafel

Ga je toch liever voor natuurlijke materialen? Dat kan natuurlijk ook. Dan is een tuintafel van natuursteen een aanrader. Natuursteen wordt gewonnen uit steengroeven en op maat gesneden. Daarna wordt het gepolijst tot het glad en glanzend is. Het mooie van natuursteen is dat je een natuurlijk materiaal in huis haalt met een geheel eigen kleur en een eigen tekening in de plaat. Geen enkel blad is hetzelfde en daarmee haal je een uniek model in huis. Het is makkelijk te onderhouden en heel goed schoon te vegen. Daar heb je geen zware poetsmiddelen voor nodig.

RVS tafel

Een tuintafel van RVS werd jaren geleden geïntroduceerd als revolutie op het gebied van tuinmeubelen en is nooit meer verdwenen als meubelstuk voor in de tuin. RVS is een materiaal dat geschikt is om buiten te staan omdat het goed tegen weer en wind kan. Niet voor niks heet het materiaal roestvrij staal. Het gaat niet bij een paar waterspetters roesten. Daar is meer voor nodig. De tafels van dit materiaal zijn stevig en stijlvol. Daarnaast kunnen ze makkelijk verplaatst worden wat handig kan zijn in de tuin. Soms wil je in de zon zitten en soms niet. Deze modellen zet je moeiteloos op de juiste plek voor dat moment.

Stalen tuintafel

Wat we nog niet hebben genoemd zijn de modellen die van staal worden gemaakt. Een tuintafel heeft veel voordelen. Zo kun je staal makkelijk buiten laat staan zonder dat het beschadigt. Daarnaast is het materiaal makkelijk schoon te maken en vraagt het weinig onderhoud. Als je wilt kun je het in allerlei kleuren laten spuiten om er een echt pronkstuk van te maken. Alle RAL kleuren kun je kiezen om op dit materiaal te laten aanbrengen.