Forom
Image default
Aanbiedingen

Alles over kunststof schakelbanden voor intern transport

Wanneer u in uw bedrijf te maken hebt met intern transport, dan zijn schakelbanden onmisbaar. Ze worden gebruikt om transportrollen en andere componenten met elkaar te verbinden, en zij zorgen voor een sterke en duurzame verbinding die bestand is tegen hoge belastingen. Ideaal dus. Wilt u alles weten over dit soort schakelbanden? Lees dan snel verder, want in deze blog leggen wij alle basics hierover uit.

Wat zijn schakelbanden?

Kunststof schakelbanden, ook bekend als tafelkettingen, zijn een van de meest gebruikte soorten transportbanden. Zij bestaan uit een reeks met elkaar verbonden kunststof delen, of schakels, die een band vormen. Deze schakels kunnen recht of gebogen zijn en worden met elkaar verbonden door middel van pennen of andere bevestigingsmiddelen. Schakelbanden zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en sterkten, zodat er altijd een geschikte band voor uw behoeften is.

Voordelen van schakelbanden

Schakelkoppelingen hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten transportbanden. Ze zijn bijvoorbeeld erg sterk en daarom ideaal voor het transporteren van zware producten. Bovendien breken ze minder snel dan andere soorten transportbanden.

Kunststof schakelbanden

De verbindingsriemen worden gemaakt van een verscheidenheid van materialen, maar plastiek is de populairste keus voor intern vervoerstoepassingen. Kunststof schakelbanden zijn sterk en duurzaam, en ze veroorzaken ook minder snel schade aan andere componenten in het systeem.

Twee typen

Er zijn twee hoofdtypen kunststof schakelbanden: die met schakels die aan elkaar zijn gegoten en die met schakels die afzonderlijke stukken zijn die met elkaar zijn verbonden. Gegoten schakelbanden zijn sterker en duurzamer, maar ook duurder. Losse schakelbanden zijn minder duur maar ze zijn niet zo sterk en kunnen gemakkelijker breken.

Bij de keuze van een kunststof schakelband voor uw intern transportsysteem is het belangrijk rekening te houden met het soort materiaal dat op de transportband zal worden vervoerd. Als u zware of schurende materialen vervoert, hebt u een sterkere schakelband nodig die bestand is tegen hogere belastingen. Als u lichtere materialen vervoert, kunt u kiezen voor een minder dure schakelband die niet zo sterk is.

Als u niet zeker weet welk type kunststof schakelband geschikt is voor uw toepassing, neem dan contact op met een materiaaltransportdeskundige die u kan helpen het juiste product voor uw behoeften te kiezen.

https://www.acb-transportbanden.nl/