Forom
Image default
Aanbiedingen

De populariteit van Black Friday

Black Friday staat inmiddels in ons land bekend als een dag vol kortingen. Ieder jaar zien we weer een stijgend aantal aan deelnemende winkels en ook voor het jaar 2020 zijn de verwachtingen hooggespannen.  Maar hoe is Black Friday nu uitgegroeid tot het fenomeen wat het vandaag de dag is? Dat en meer gaan we je vertellen in dit blogartikel. Lees snel verder voor meer informatie.

 

Het ontstaan van Black Friday

 

Over het ontstaan van Black Friday gaan verschillende theorieën in het rond. In ieder geval hebben we weten te achterhalen dat Black Friday al bestaat sinds het begin van de 20e eeuw. Dit was natuurlijk niet in dezelfde vorm die we vandaag de dag kennen, maar toch besloten enkele winkeliers om hoge kortingen op hun assortiment te geven. Dit deden zij, omdat er toentertijd in de Verenigde Staten jaarlijks verschillende parades werden gehouden. Deze parades waren enorm populair en mensen waren bereid om vele kilometers af te leggen om een glimp van deze parades op te vangen. Winkeliers uit die tijd besloten dat het weleens slim kon zijn om op deze grote bezoekersstroom in te spelen. Dit deden zij dus door grote kortingsacties te houden.

 

Dit is echter niet de enige theorie die rondgaat rondom het ontstaan van Black Friday. Er gaat namelijk ook een theorie in de rondte dat de naam Black Friday ontstaan in rond 1950. In die tijd hielden winkeliers namelijk ook verschillende kortingsacties en door deze acties was het zo druk op een bepaald punt in Philadelphia dat het verkeer helemaal vast kwam te staan. De lokale politieagenten die op dat moment aanwezig waren sprake van een Black Friday.

 

Naast de theorieën zijn er nog andere theorieën die in de rondte gaan, maar helaas is het niet met zekerheid te zeggen welk theorie nu juist is.

 

Black Friday in 2020

 

Wat we in ieder geval wel met zekerheid kunnen zeggen is dat je tijdens Black Friday 2020 kunt profiteren van enorm veel voordeel. Wij raden je dan ook aan om de producten die je wenst te bestellen nog even uit te stellen tot 29 november 2020. Profiteer bijvoorbeeld van Nintendo Switch bij Black Friday of koop verschillende kledingartikelen aan met extra veel voordeel. In ieder geval kunnen wij je verzekeren dat Black Friday 2020 je een hoop geld kan schelen in de portemonnee.