Forom
Image default
Aanbiedingen

Deze 4 grote kamerplanten mogen niet ontbreken in jouw collectie!

Een mooie grote plant maakt echt een statement in je woning. Daarnaast zijn ze niet alleen decoratief erg leuk, maar hebben ze ook daadwerkelijk een functie. Planten zorgen namelijk voor het verbeteren van de luchtkwaliteit en ze zorgen voor betere luchtvochtigheid. Wij hebben voor jou onze top 4 grote kamerplanten en hun kwaliteiten en eisen op een rijtje gezet!

 

De Monstera Pertusum (gatenplant)

De monstera kenmerkt zich door de unieke bladeren met gaten erin. Een echte tropische plant met een simpele gebruiksaanwijzing. De ideale plant als je niet zulke groene vingers hebt dus! De Monstera heeft niet perse veel licht nodig en kan prima op een donkere plek staan. Ook heeft hij niet veel water nodig. 

 

De Pachira Aquatica (geldboom)

De Pachira is een zachte plant die vaak te herkennen is aan zijn gevlochten stam. Deze plant kent zijn oorsprong in de moerassen van Zuid-Amerika, waar de waterstanden erg variëren. Het is dus belangrijk dat je de kluit van deze plant niet laat uitdrogen. Zorg dat de grond constant licht vochtig is en zet de plant half in de schaduw.

 

Yucca Elephantipes (Palmlelie)

De Palmlelie is een echte stoere plant. Door zijn dikke stam en stevige bladeren kan deze plant wel tegen een stootje. De Palmlelie is zeker geen moeilijke plant, want een lichte standplaats en zo nu en dan een scheutje water is al voldoende. De Yucca Elephantipes is een plant die niet snel in de hoogte groeit. Wel maakt hij regelmatig nieuwe bladeren aan. Wanneer je dus zo’n plant koopt, kies dan vooral een grote uit!

 

Musa Dwarf (Bananenplant)

Als je de echte tropische sferen in huis wilt halen, is de bananenplant de perfecte optie. Deze plant oogt stoer, maar heeft toch wel wat aandacht nodig. De Musa houdt namelijk niet van tocht, denk dus goed na over waar je de plant neerzet. Ook is het belangrijk dat je de kluit niet laat uitdrogen. Met de juiste verzorging komt deze plant helemaal tot zijn recht en zullen de mooie langwerpige bladen blijven komen. Je kunt nu je eigen bananenplant kopen bij My Palmshop! Een paar groene vingers komen hier wel bij van pas!

https://www.mypalmshop.nl/