Forom
Image default
Aanbiedingen

Drie duurzaamheidsprocessen waar jij rekening mee moet houden!

Duurzaamheid is een trend die in veel verschillende branches naar voren komt. Dat moet ook wel: het is hartstikke belangrijk om hier op in te springen. Vrijwel elk bedrijf maakt tegenwoordig plannen om duurzaamheid op een succesvolle wijze door te voeren. In deze blog noemen we drie trends die te maken hebben met duurzaamheid. Lees snel verder!

 

  1. Warmtetransitie

Als jij van plan bent te gaan verhuizen met je bedrijf, is warmtetransitie een proces waar je absoluut rekening mee moet houden. Dit proces slaat op de overgang van bronnen naar duurzamere bronnen: bijvoorbeeld van aardgas naar waterstof. Deze bronnen zijn milieuvriendelijker, waardoor het voor een bedrijf met veel uitstoot erg duurzaam werkt om hier op over te gaan. Jouw bedrijf kan van deze warmtetransitie gebruik gaan maken, maar dat moet wel in overeenstemming met omliggende bedrijven. Deze stap richting duurzaamheid wordt namelijk samen gezet: zegt één iemand nee tegen deze overgang, dan wordt het erg lastig om dit door te laten gaan. 

 

  1. Recycling

Een bekender duurzaamheidsproces, is het recycleproces. Door te recyclen met jouw bedrijf, zorg je ervoor dat je afval beter kunt afbreken. Recyclen is erg makkelijk door te voeren: haal de standaard prullenbakken in jouw pand weg en vervang deze voor recyclebakken. Jouw personeel scheidt zo automatisch de grondstoffen: papier, plastic en GFT ligt niet langer door elkaar. Het kan geen kwaad om jouw personeel in te lichten waarom deze maatregel wordt doorgevoerd: zo zorg je ervoor dat je personeel makkelijker respect voor deze verandering toont. 

 

  1. Overgaan op kunststof

Recycling kan nog meer gevorderd worden door jouw bedrijf ook makkelijker recyclebaar te maken. Dit doe je door met meer recyclebare grondstoffen te werken. Veel bedrijfsonderdelen worden bijvoorbeeld ook in een kunststof versie gemaakt. Als jij producten verkoopt, kun je er ook voor kiezen om deze producten te versturen in een milieuvriendelijke verpakking. Er zijn talloze opties die jij in je bedrijf kan verduurzamen. Door er met jouw bedrijf goed voor te gaan zitten, moet het iedereen lukken om groener te werken.

 

Hoe ga jij verduurzamen?

In deze huidige maatschappij kan jouw bedrijf niet langer achterblijven! Wat ga jij er aan doen om groener te werk te gaan?

 

https://niwt.nl/