Forom
Image default
Aanbiedingen

Een douchevloer kiezen en installeren

Ontdek de perfecte douchevloer voor jouw badkamer

Ben je op zoek naar een nieuwe douchevloer? Of je nu een volledige douchecabine wilt of gewoon een douchebak in de hoek van je badkamer, het is belangrijk om de juiste keuze te maken. In deze gids help ik je bij het vinden van de ideale douchevloer voor jouw situatie. Daarnaast zal ik je informeren over belangrijke overwegingen bij het kopen en plaatsen van een douchebak.

Meet je badkamer zorgvuldig op

Het is essentieel om de afmetingen van je badkamer goed te kennen voordat je een douchebak koopt. In een kleine badkamer kan een grote douchebak bijvoorbeeld te veel ruimte in beslag nemen, waardoor je beperkt wordt in je bewegingsruimte. Daarom is het vaak verstandig om te kiezen voor een douchebak met afgeronde hoeken, omdat deze iets meer ruimte biedt dan een vierkante variant. Bovendien zijn er douchebakken met een glazen rand, die een stijlvolle uitstraling geven aan je badkamer. Natuurlijk kun je ook overwegen om een complete douchecabine of een losse douche set aan te schaffen. Vooral wanneer je te maken hebt met beperkte ruimte, kan het kopen van een douchebak een slimme keuze zijn. Bedenk echter wel dat douchecabines meer ruimte in de hoogte innemen.

Kies voor een moderne en strakke uitstraling

Tegenwoordig is de trend om te kiezen voor een lage douchebak. Deze bak heeft nauwelijks randen en voorkomt dat het water eruit loopt. Om het geheel helemaal af te maken, kun je ervoor kiezen om een glazen wand om de douchebak te plaatsen. Hiermee creëer je een moderne en strakke uitstraling in je badkamer.

Zorg voor een goede afvoer en plaatsing

Bij de aanschaf van een douchebak is een afvoersysteem noodzakelijk. Deze kun je apart bij de douchebak aanschaffen. Er zijn zowel muurafvoersystemen als grondafvoersystemen beschikbaar. Met een lage douchebak kun je genieten van een strak en modern design. Dankzij een goed werkende afvoer zal er na het douchen geen water op de rest van de badkamervloer blijven staan. In deze gelijkvloerse douchebakken is meestal al een afschot ingebouwd. Het is raadzaam om een acryl douchebak te kiezen met antislip eigenschappen. Bij het plaatsen van de douchebak is het belangrijk om alles zorgvuldig op te meten en eventueel een mal te maken. Voor hogere douchebakken is het verstandig om steuntjes te plaatsen voor de afvoer, die volledig water

https://www.baderie.nl/producten/douches