Forom
Image default
Aanbiedingen

Gewone laptop versus game laptop: wat zijn nu eigenlijk de verschillen?

Wie vandaag de dag een nieuwe laptop wil kopen zal merken dat het aanbod enorm is. Zo kun je naast traditionele notebooks tegenwoordig ook een hybride laptop, Chromebook of gaming laptop kopen. In deze blog willen we het graag over deze laatste categorie laptops hebben. Want wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen een gaming laptop en een normale, standaard laptop? Een vraag die we met veel plezier in deze blog zullen beantwoorden. Ook zullen we kijken wat het verschil is tussen een gaming laptop en een game pc. Lees daarom snel verder!

Vooral de inhoud is anders

Qua uiterlijk verschilt een game laptop eigenlijk helemaal niet zo heel veel met een gewone laptop. De grootste verschillen zitten hem dan ook aan de binnenkant. Zo hebben game laptops vaak een zeer krachtige processor. Dit moet ook wel, want anders zouden de games niet vloeiend draaien. Om grafische kwaliteit te bieden beschikken gaming laptops bovendien over een losse, dedicated videokaart. Dit in tegenstelling met een standaard laptop, die vaak een geïntegreerde videokaart op het moederbord heeft. Ook het beeldscherm is vaak van betere kwaliteit bij gaming laptops, met betere kijkhoeken, een goede kleurweergave en een hoge resolutie. Dit alles zodat jij optimaal kunt genieten van jouw games.

Verschillende prijskaartjes

Omdat gaming laptops over betere kwaliteit componenten beschikken, ligt de gemiddelde prijs een stukje hoger. Uiteraard zijn ook dit soort laptops, net als gewone laptops, in verschillende prijsklassen te koop. Wil je echt de crème de la crème onder de gaming laptops? Dan ben je zo enkele duizenden euro’s kwijt. Heb je een minder groot budget? Ook dan zijn er gelukkig verschillende opties te verkrijgen.

Game laptop versus een game pc

Het kan natuurlijk zijn dat je aan het twijfelen bent tussen een gaming laptop en een game pc. Voor welke je het beste kunt kiezen is vooral afhankelijk van hoe jij het vaakst gamet: thuis of vooral onderweg, zoals in de trein bijvoorbeeld. Wanneer je veel thuis gamet, is een game pc wellicht de betere optie omdat je dan niet beperkt bent qua beeldschermgrootte. Een game pc inclusief alle randapparatuur en toebehoren neem je daarentegen niet even in een rugtas mee, terwijl je dat met een laptop wel doet. Het is dus maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

https://azerty.nl/