Forom
Image default
Aanbiedingen

Ramen en deuren oost vlaanderen

Installatie van ramen in de winter
Installatie van ramen in de winter jaagt klanten vaak af. Maar de technologie evolueert – en als je je aan de regels houdt, heeft winterbeglazing meer voordelen dan nadelen. Het belangrijkste is om de juiste materialen te gebruiken, niet in stereotypen te geloven en het resultaat te controleren.

Is het mogelijk om in de winter ramen te monteren?
Installatie van PVC-ramen in de winter. Voorheen was het in de winter onmogelijk om kunststof ramen te plaatsen. Bouwschuim verhardt in de kou en verliest zijn afdichtende eigenschappen. Als gevolg hiervan is in het voorjaar de isolatie verslechterd, vocht en tocht ontstaan. Het PVC-materiaal zelf kan tijdens installatie bij temperaturen onder nul worden beschadigd.

Nu is de installatie van kunststof ramen in de winter mogelijk en zelfs winstgevend in prijs. “Winter” polyurethaanschuim is op de bouwmarkt verschenen. Afhankelijk van het merk behoudt het zijn eigenschappen bij temperaturen van -15 tot -25 graden Celsius, wat de grootste moeilijkheid van werken bij koud weer elimineert. De ontwikkeling maakte het mogelijk om op elk moment van het jaar huizen en appartementen te glazuren. Een uitzondering is de luchttemperatuur onder de -20 graden en harde wind.

Is het mogelijk om te installeren in een onverwarmde ruimte?
GOST’s vereisen de installatie van PVC-ramen in de winter bij temperaturen van +5 graden en hoger. Als niet aan deze voorwaarde wordt voldaan, bestaat het risico op beschadiging van de glaselementen. De kamers tussen de glazen bevatten lucht of inert gas. Terwijl de lucht afkoelt, wordt deze samengedrukt en buigt het glas naar binnen om een ​​concave lens te vormen. Bij een lichte kou is de vervorming niet gevaarlijk, maar bij strenge vorst neemt de vervorming toe en verliest de glaseenheid zijn dichtheid of barst hij zelfs.

Het probleem wordt opgelost door de kamer op de toegestane temperatuur te verwarmen. Heteluchtpistolen, branders en een föhn worden gebruikt. In verwarmde ruimtes kan de installatie van ramen in de winter worden uitgevoerd als de glazen unit minstens een dag warm heeft gestaan.

Het installeren van een raam in de winter heeft meer voordelen dan nadelen:

Positieve aspecten Negatieve aspecten
Het belangrijkste pluspunt is de mogelijkheid om geld te besparen. In het koude seizoen neemt de vraag naar beglazing af en neemt het aantal kortingen, promoties en lucratieve aanbiedingen toe. In de zomer worden installateurs overladen met werk en proberen ze zoveel mogelijk telefoontjes per dag af te handelen, en de wachtrij groeit tot twee maanden. In de winter is er niet zo’n haast, de vakmensen komen binnen een paar dagen en werken met alle details.

U moet meer tijd besteden aan het voorbereiden van het pand voor installatie en het verwarmen van de glaseenheid.
“Winter” -materialen zijn beter bestand tegen stress, wat de kans op defecten of werk van slechte kwaliteit aanzienlijk verkleint. Door de kou wordt het plastic raam kwetsbaarder. Het PVC-profiel kan barsten bij het indraaien van zelftappende schroeven of door onzorgvuldige slagen, en de glaseenheid kan barsten of zijn strakheid verliezen. Het probleem wordt opgelost door het temperatuurregime te observeren.
Door het temperatuurverschil tussen het huis en de straat kun je direct zien waar de naden zijn geblazen, wat de dichtheid is van de dubbele beglazing, hoe de afdichtingen het aankunnen. De plaatsen waar de ramen beslaan, zijn merkbaar – u hoeft niet te wachten op het begin van koud weer, zoals bij het installeren van ramen in de zomer. De afhankelijkheid van weersomstandigheden blijft bestaan. Bij kritiek koud weer en bij harde wind zal het werk niet werken.
U kunt niet alleen de kwaliteit van het werk onmiddellijk bepalen, maar ook de efficiëntie van het raamsysteem en de eerlijkheid van het bedrijf – de staat van de fittingen, wapening en andere elementen verschijnen onmiddellijk.
Als er dieren of kleine kinderen in huis zijn, moet u voor hun comfort zorgen, omdat de temperatuur in het appartement tijdens het verglazingsproces kan dalen tot het merkteken onder nul.

Een bijkomend voordeel van het installeren van PVC-ramen in de winter is de nauwkeurigheid van het bepalen van de basiscondities. Ingenieurs kunnen de echte indicatoren zien van de luchtvochtigheid in de kamer, de kamertemperatuur, de efficiëntie van verwarmingsapparaten en plaatsen met warmtelekken. Dit vereenvoudigt de selectie van een geschikte profiel- en glaseenheid.

Kenmerken van raaminstallatie in de winter
Beglazing van het terras in de winter Bij koud weer, wanneer de oude kozijnen worden gedemonteerd, koelt de kamer snel af. Om te voorkomen dat het appartement of huis koud wordt, wordt elk raam op zijn beurt geïnstalleerd.

Wintertemperatuuromstandigheden zijn ook van invloed op:

polyurethaanschuim;
de sterkte van het plastic;
zeehonden;
hellingen.
Bouwschuim absorbeert vocht uit de lucht. Voor een efficiënt gebruik moet de luchtvochtigheid op een niveau van 60-90% worden gehouden. In de winter zijn de luchtmassa’s erg droog en kunt u water uit een spuitfles spuiten of luchtbevochtigers gebruiken om de lucht te bevochtigen. Bij strenge vorst vormen zich ijskristallen in het schuim. Dit vermindert de kwaliteit van de installatie, leidt tot bevriezing en het ontstaan ​​van schimmel.

Temperaturen onder het vriespunt verminderen de sterkte van PVC. Profielen worden broos. Alle onderdelen moeten warm worden gehouden om afbrokkelen of barsten te voorkomen bij het boren voor gebruik met ankerbevestigingen.

De bevroren helling vermindert de dichtheid van de montageverbinding die door het schuim wordt geproduceerd. Om drukverlaging en tocht te voorkomen, worden ze, voordat ze gaan schuimen, opgewarmd met een bouwföhn of een brander.

Vensterinstallatietechnieken in de winter
In de winter worden raamblokken op twee manieren geïnstalleerd:

normale installatie met speciaalop andere wijze;
warme installatie.

Eenvoudige installatie en speciaal gereedschap
Raaminstallatie in de winter De methode verschilt weinig van de zomerinstallatie van ramen. Het enige verschil is het gebruik van wintermaterialen, extra uitrusting voor het verwarmen van de hellingen en rekening houdend met de bovengenoemde kenmerken.

Het belangrijkste hier is om winter polyurethaanschuim te gebruiken. Als de buitentemperatuur onder het minimum daalt dat voor een bepaald schuim mogelijk is, wordt het blik verwarmd in een waterbad of warm gehouden.

Vanaf de straatkant wordt de geschuimde ruimte verwarmd door een warmtepistool. Pas daarna is het toegestaan ​​om de openingen naar binnen te schuimen.

Om te voorkomen dat het appartement bevriest, worden de ramen één voor één geplaatst. Toegangsdeuren moeten gesloten worden gehouden om de ventilatietrek te verminderen en om warmte langzamer te laten ontsnappen.

Bevestig de montagetape terwijl deze nog warm is. De gemonteerde PSUL wordt ook verwarmd door een heteluchtpistool.

 

Warme installatie
Deze methode verzacht de negatieve aspecten van de winterinstallatie van ramen en vermindert de afhankelijkheid van weersomstandigheden. Het gaat om het gebruik van een speciaal scherm.

Een scherm voor het installeren van ramen in de winter is een apparaat gemaakt van filmmateriaal. Het is geïnstalleerd met telescopische steunen en riemen om de raamopening af te dichten. Het scherm handhaaft de nodige condities in de kamer tijdens de demontage van het oude frame en de installatie van een nieuw profiel. Het wordt ook gebruikt voor onverwarmde ruimtes tijdens het opwarmen tot de voorgeschreven +5 graden Celsius.

Anders verschilt het installatieproces niet van de vorige methode – er wordt ook vorstbestendig schuim gebruikt en de afdichting wordt zorgvuldig in acht genomen.

Warme installatie van een raam in de winter. De algemene volgorde van werken ziet er als volgt uit:

een raamscherm is gemonteerd;
frames worden gedemonteerd;
het oppervlak van de opening wordt voorbereid;
ramen zijn gemonteerd;
ga van de hellingen af.
Het scherm kan in elk type huis worden gebruikt – baksteen, blok of paneel. Het gebruik ervan vermindert het risico van degradatie van de afdichting en plastic brosheid.

De voeg tussen de opening en het kozijn wordt zorgvuldig afgedicht. In de kamer wordt een siliconenkit gebruikt. In het midden – polyurethaanschuim. Het heeft twee functies: een kit en een verwarming. De buitenste voeg wordt afgesloten met een waterdichte tape.

Na het installeren van de ramen worden hellingen gemonteerd. Ze zijn nodig om het polyurethaanschuim te beschermen tegen blootstelling aan ultraviolette straling en vocht. Om de thermische isolatie te verbeteren bij het installeren van hellingen, wordt een extra isolatielaag gebruikt. Het zijn minerale wol of schuim.

 

Ramen en deuren oost vlaanderen

Ramen En Deuren Brabant

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0111-kostprijs-ramen.html