Forom
Image default
Aanbiedingen

Zo vaar je veilig!

Als het lekker weer is, krijg jij misschien wel gelijk zin om het water op te gaan om te varen. Dit is namelijk een erg leuke activiteit om te ondernemen in de zomer. Varen is niet per sé gevaarlijk, maar er zijn weldegelijk dingen waar jij op moet letten als je het water op gaat, zodat jij dit veilig kan doen. In deze blog zullen we drie van deze dingen benoemen. 

  1. Juiste installaties op de boot

Voordat je vertrekt is het belangrijk om te checken of jouw boot alle onderdelen op orde heeft. Als dit niet het geval is, kan dit ten koste gaan van jouw veiligheid op het water. Controleer bijvoorbeeld je fenders goed. Deze fungeren als stootkussen, bij bijvoorbeeld het aanmeren. Als jouw fenders niet de juiste luchtdruk hebben, kan het zijn dat de klap niet wordt opgevangen, waardoor je boot schade kan oplopen, en jijzelf ook. Andere onderdelen die jij kan controleren zijn bijvoorbeeld het anker en de motor.

  1. Zorg voor een reddingsvest

Misschien denk jij dat een reddingsvest niet nodig zal zijn, maar je kan eigenlijk het water niet op zonder een reddingsvest te hebben voor iedere aanwezige op jouw boot. Als er een ongeluk plaatsvindt op het water, is het namelijk noodzakelijk dat iedereen blijft drijven. Vooral als je met mensen vaart die niet vaak het water op gaan is het belangrijk dat je reddingsvesten hebt; als jij met een groep mensen gaat die gevorderde zwemmers zijn, kan je er ook voor kiezen om een zwemvest mee te nemen in plaats van een reddingsvest. 

  1. Blijf nuchter

Hoewel het erg verleidelijk is om een drankje te drinken zodra je op het water bent, is het slim om dit niet te doen. Het is namelijk belangrijk dat je te allen tijde je concentratie kan houden, wat met alcohol simpelweg minder goed werkt. Mochten jij en je vrienden toch wel heel graag drinken op het water, zorg er dan voor dat er in ieder geval iemand aanwezig is die niet drinkt, zodat er sowieso altijd iemand aanwezig is die alles in de gaten kan houden. 

 

https://www.boottotaal.nl/