We doen het regelmatig, schrijven over cryptovaluta en munten zoals Bitcoin en Ethereum, momenteel is Bitcoin de grootste en de meest populaire. Bitcoin blijft ondertussen maar klimmen op de koers, als je niet veel verstand hebt van cryptocurrency weet je waarschijnlijk niet eens dat er ook andere cryptovaluta’s zijn. Je kunt deze valuta spotgoedkoop inkopen en eventueel keihard profiteren van de groei die de koers kan maken. Mis je de trein niet? In dit aritkel gaan we het hebben over Altcoins, welke munten interessant zijn als investering en leggen je de basis uit van crypto. We leggen uit wat Ethereum is en wat de ethereum koers aan het doen is.

Ethereum lijkt op Bitcoin, maar is niet hetzelfde.

Blockchain technologie, het is waarschijnlijk een woord wat je steeds vaker tegenkomt in de afgelopen jaren. Ook Ethereum is gebaseerd op de blockchain technologie. Transacties worden gedaan via een gedecentraliseerd systeem, dit wordt ook wel de Ledger genoemd. We proberen je in iedere geval de basis van Ethereum uit te leggen, deze technologie lijkt op die van de Bitcoin. Toch zit er een groot verschil tussen de twee. De Bitcoin Blockchain is namelijk ontwikkeld om bitcoin transacties te verwerken, terwijl Ethereum daar integendeel een flexibele infrastructuur voor heeft. De munt is daarom veel digitaler en meer flexibel dan zijn concurrent (bitcoin). Omdat Ethereum deze flexibiliteit biedt, is het voor bedrijven en multinationals zoals Microsoft enorm interessant.

Smart contracts voor Ethereum.

Je kunt bij het gebruiken van Ethereum blockchain netwerk Smart Contracts aanmaken en hier gebruik van maken. Je kunt Smart Contracts zien als een overeenkomst, deze worden door beide partijen digitaal ondertekend en is pas compleet als beide partijen de afspraak van het contract zijn nagekomen. Gedecentraliseerde D’Apps zijn de oplossingen voor de toekomst. We gebruiken het dagelijks, applicaties zoals Whatsapp – Facebook of sites als Google. Wanneer je een bericht of een zoekwoord intikt op Google worden deze ergens opgeslagen in de servers van een datacentrum, dit is dus gecentraliseerd. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van Ethereum zijn deze centrale punten niet nodig, zo functioneren deze op basis van Smart Contracts en wordt de Blockchain dagelijks geupdate. Momenteel doet Ethereum dat al in het algemeen. Programmeurs en ontwikkelaars werken continu aan Ethereum en bedenken oplossingen voor gecentraliseerde chatdiensten die we in de toekomst kunnen gebruiken. Zal Whatsapp of Facebook deze dienst als een bedreiging zien?

Koers Ethereum stijgt enorm in de afgelopen maanden

Ethereum is dus een cryptomunt die we met Bitcoin kunnen vergelijken, ETH wordt steeds populairder (terug te zien in de koers). Ook wordt er steeds vaker op het internet gezocht naar informatie over Ethereum en Ether’s. Als we op de onderstaande afbeelding kijken zien we dat de koers een enorme stijging heeft gemaakt. Wat denk jij? Zal de koers blijven stijgen? Laat een reactie achter in de comments.

Voor meer info :