Forom
Image default
Cadeau

Deze robot kan een Rubik’s Cube in 0,38 seconden oplossen

 

Als toekomstige generaties terugkijken op 2018, wat zullen ze zich dan herinneren? Ik vermoed niet veel, behalve deze geweldige robot die een Rubiks kubus in 0,38 seconden kan oplossen. De video hierboven toont de kubus in een onopgeloste positie en dan komen de actuatoren in actie en slaan ze vierkanten op hun plaats als een soort gekke versie van Will Smith’s personage in The Pursuit of Happyness.

Het project, gemaakt door Ben Katz en Jared Di Carlo, maakt gebruik van een set van 6 Kollmorgen ServoDisc U9-serie motoren en 2 Playstation Eye-camera’s. Het apparaat leest de kubus, lost het op en slaat het ding binnen enkele seconden rond.

Het team gebruikte ook een uniek EN-bord dat ervoor zorgde dat elke motor onafhankelijk zou in- en uitschakelen, een functie die nodig is om ervoor te zorgen dat het hele ding niet explodeert als de motoren tegelijkertijd zouden worden geactiveerd. Vervolgens gebruikt het het min2phase-algoritme om de kubus in ongeveer 21 zetten op te lossen. Ze zouden het ding zelfs iets sneller kunnen maken met een beetje tweaken.

En daar heb je het: de technische prestatie van 2018. Als iemand die zo gefrustreerd raakte met mijn Rubik’s Cube dat ik de stickers eraf trok en mijn moeder vertelde dat ik het zelf had opgelost, petje af voor Katz en Di Carlo. Nu moet Elon Musk gewoon een Rubik’s Cube in de ruimte oplossen om een ​​al spannend jaar af te sluiten.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be