Forom
Image default
Electronica en Computers

Videobewaking voor thuis

Als u net als veel huiseigenaren tegenwoordig bent, weet u hoe belangrijk het is om uw huis en uw gezin te beveiligen. Alleen al het kijken naar het journaal maakt duidelijk dat aanslagen, inbraak en vandalisme een steeds grotere bedreiging vormen voor u, uw dierbaren en uw persoonlijke bezittingen. Elke dollar die u investeert in de beveiliging van uw bezittingen levert een onschatbare gemoedsrust op, waardoor u uw aandacht kunt richten op de leukere aspecten van het leven.

Gelukkig neemt het belang van beveiliging toe, maar de kosten voor het bieden van die beveiliging niet. Meer geavanceerde vormen van beveiliging zijn nu gemakkelijk verkrijgbaar en te installeren. En als het u nog niet is opgevallen, het is een digitale wereld, een digitale videowereld. De kosten van videobewaking liggen nu binnen het bereik van de meeste huiseigenaren. En afgezien van het plaatsen van gewapende bewakers, bestaat er geen betere vorm van beveiliging dan videobewaking.

De voordelen van beveiligingscamera’s en opgenomen videobewaking zijn onder meer

  • Visueel bewijs dat kan worden gebruikt in de rechtbank.
  • Mogelijkheid om toezicht te houden terwijl u weg bent.
  • Camera’s schrikken criminaliteit af voordat het plaatsvindt.
  • Eenvoudige identificatie van ongewenste bezoekers.

Ongeacht of u een videobewakingssysteem overweegt, een professional moet inhuren om uw systeem te installeren of van plan bent het systeem zelf te installeren, moet u de basiscomponenten begrijpen. Een basiskennis zal u helpen het juiste systeem te kiezen en kan u de moed geven de installatie zelf aan te pakken.

Home Video Surveillance heeft vier basiscomponenten, de camera’s, een opnameapparaat, bekabeling en een stroombron. Laten we dieper ingaan op elk van deze componenten. Camera’s zijn verkrijgbaar in vele vormen, maar de meeste beveiligingscamera’s van vandaag zijn van de mini dome of box variëteit. Mini dome’s zijn meestal “klaar voor installatie” en de camera is omhuld door een beschermende koepel. Box-camera’s zijn vaak niet beschermd en het is mogelijk dat de lens apart moet worden aangeschaft. Als u een box-camera buitenshuis wilt installeren, moet u ook een buitenbehuizing voor de camera kopen.

Camera’s hebben een aantal opties die u kunt overwegen. Het type lens dat de camera heeft zal bepalen of de camera gericht is op objecten binnen een paar meter van de camera’s locatie of objecten die verder weg zijn. Andere opties kunnen zijn de mogelijkheid om op te nemen bij weinig licht (nacht), audio-opname, bewegingssensoren en IP-technologie. Tenslotte zijn beveiligingscamera’s nog steeds beschikbaar in zwart-wit, hoewel kleur heel gebruikelijk is en de kosten niet significant verhoogt.

Home security video-opname-apparaten hebben een lange weg afgelegd in de afgelopen jaren. Over het algemeen maken deze apparaten gebruik van digitale opnametechnologie, net als de DVR op uw TV. Het enige echte verschil is dat veiligheid digitale video-recorders hebben wat wordt genoemd kanalen. Een kanaal is vereist voor elke camera op uw systeem. Zo als u van plan bent om vier camera’s te installeren, zult u een vier kanaal DVR nodig hebben. DVR’s hebben ook harde schijven, net als uw computer en de hoeveelheid van de opname tijd uw systeem toestaat, zal voor een deel, worden bepaald door de grootte van de harde schijf in de recorder. Andere factoren die van invloed zijn op de hoeveelheid opnametijd beschikbaar voor u zijn, het aantal camera’s op uw systeem, de resolutie die u gebruikt en hoe lang uw camera’s zijn elke dag opnemen.

Opnameapparaten hebben ook opties die moeten worden overwogen. Veel apparaten bieden tegenwoordig de mogelijkheid om tijden voor uw camera’s te plannen om elke dag op te nemen. Bovendien kunnen camera’s met bewegingsdetectie worden ingesteld om alleen op te nemen wanneer ze beweging waarnemen in hun dekkingsgebied. DVR’s kunnen ook worden uitgerust met afstandsbediening, deze optie kan de huiseigenaar om live video te bekijken vanaf elke locatie waar hij of zij toegang heeft tot het internet.

In wezen, camera’s en het opnameapparaat zijn de belangrijkste onderdelen van uw systeem. Het enige wat u nog moet doen, is de camera’s met kabels met het opnametoestel verbinden. Dit wordt gewoonlijk gedaan met RG59 coaxiale kabel voor de videofeed en achttien gauge draad met twee geleiders voor de stroom. Kabel kan worden gekocht die zowel de coaxiale als de stroom bevat en dit type kabel wordt “Siamese” genoemd, omdat de twee soorten kabel samengesmolten zijn. Beveiligingscamera’s worden over het algemeen gevoed met een twaalf of vierentwintig volt voeding. In sommige gevallen zal de DVR de stroom leveren, maar als dat niet het geval is, kan een stroomvoorziening apart worden gekocht en rechtstreeks in een gewoon stopcontact worden gestoken.

Home video surveillance systemen zijn niet ingewikkeld. In de meeste gevallen is de enige uitdaging het lopen van de kabels door uw huis. In feite zal een groot percentage van de kosten van een professionele installatie de arbeid zijn. Elke huiseigenaar die videobewaking overweegt voor de veiligheid van zijn gezin, moet al deze factoren in overweging nemen alvorens tot aanschaf over te gaan. Echter, de beslissing om een dergelijk systeem te installeren is een beslissing waar u geen spijt van zult krijgen.

 

https://www.securitythuis.nl/