Forom
Image default
Electronica en Computers

Waar kun je op letten bij het aanschaffen van een webcam?

Waar kun je op letten bij het aanschaffen van een webcam?

Het kopen van een Webcam kan nogal uitdagend zijn. De hele goedkope modellen zijn verleidelijk, maar beschikken niet altijd over de juiste functies. Zo is het vandaag de dag ook belangrijk dat er een microfoon in de webcam zit. Je wil immers niet een aparate microfoon moeten kopen want die zijn erg prijzig. Veelal gaan vergadering voortaan digitaal en je wil dan ook duidelijk te verstaan zijn. Zelfs afspraken bij overheidsinstanties gaan soms digitaal. Een webcam op de computer is dus een must voor de mensen die geen laptop hebben. 

Daarnaast is de beeldkwaliteit ook wel een dingetje. In de middenklasse zijn er genoeg modellen die daarover beschikken. Voor net iets meer als 50 euro kan je al beschikken over een goede webcam met HD beeld en microfoon. Tevens kan het ook handig zijn als er een zoomfunctie op zit. Als je een beetje op afstand wil zitten dan heeft deze toch nog een scherp beeld. Let hierbij wel op dat je dan ook nog hoorbaar bent voor andere mensen. Een standaard of een andere manier van bevestiging is ook wel echt aan te raden. Het makkelijkste is om hem boven op een monitor te monteren.

Welke soorten zijn er?

In de categorie 5top vind je zowel IP camera’s alsmede USB webcams. De USB variant is wel de meest bekende want deze kun je makkelijk aan de achterkant van een computer aansluiten. de IP camera wordt meer gebruikt voor het opnemen van beelden via het netwerk. Deze sluit je vaak op een hub of router aan. Daarnaast wordt hij ook gebruikt om te kijken wie er aan de deur staat. Echter is hij ook te gebruiken als webcam, maar daarvoor is hij wel erg duur. Kortom genoeg keuze voor iedereen!