Forom
Image default
Gezondheid

Brandende ogen? Zo los je dat op

Brandende ogen zijn heel vervelend om te hebben. Wanneer je last hebt van je ogen is het lastig om je op iets anders te kunnen focussen. Hierdoor kan het je werk of andere taken in de weg zitten. Maar hoe ontstaan brandende ogen eigenlijk? En hoe kan je de klachten verminderen? Zo kun je rode ogen hebben, dit gaat vaak gepaard met brandende ogen.

Oorzaken

Om te begrijpen wat de beste manier is om je klachten te verminderen, moet je weten wat de oorzaak is. Zo kun je ontstoken ogen hebben. Dan is het het slimste om naar de huisarts te gaan. Dit kan gaan jeuken en irriteren. Het is vaak onschuldig maar toch vervelend. Zorg ervoor dat je je ontstoken oog zo schoon mogelijk houdt. Andere oorzaken voor geïrriteerde ogen zijn vuiltjes in de oog, allergiën, weersomstandigheden en soms is er iets mis met bijvoorbeeld het ooglid.

Zelf behandelen

Veel kwaaltjes kun je zelf behandelen. Zoals wanneer het buiten hard gewaaid heeft of wanneer er vuil in je oog zit. Je kunt ze behandelen met oogdruppels of door je oog schoon te maken met lauw water. Ook zijn er veel mensen met allergieën die zelf goed voor hun ogen zorgen. Toch is het belangrijk om niet te veel zelf met je ogen te etteren. Als je een infectie hebt kun je deze daardoor juist erger maken. Zorg ervoor dat je handen altijd schoon zijn voordat je je ogen aanraakt. 

Oogdruppels en oogdoekjes

Er bestaan speciale doekjes en oogdruppels waarmee je snel en effectief je klachten kan verminderen. Wanneer je last hebt van brandende ogen of zo ook ontstoken ogen. De doekjes helpen je om je ogen schoon te houden en eventuele jeuk of irritaties te verlichten. En met de oogdruppels zorgt het ervoor dat je oog weer genoeg vocht heeft of het helpt om vuil uit je oog te halen. De druppels zorgen ervoor dat je ogen tot rust kunnen komen.  De oogdoekjes zijn vooral heel fijn voor ontstoken ogen. Ze ontsmetten je ogen en verlichten de pijn en jeuk. Zo kan je goed voor je ogen zorgen wanneer ze het nodig hebben.