Voor veel sporten zijn speciale sportschoenen ontwikkeld met eigenschappen die passen bij de betreffende sport. Zo heb je K Swiss schoenen die gespecialiseerd zijn op tennis en zo is Adidas weer meer gefocust op voetbal. De ideale sportschoen is er niet, toch kun je veel blessures voorkomen wanneer je een schoen draagt die past bij jou en je sport. Lees hier meer over de dingen waar je op moet letten wanneer je sportschoenen koopt.

 

Schokdemping

 

Sportschoenen zijn erg belangrijk bij het opvangen van krachten tijdens het sporten. Wanneer je rent krijgen je voeten bij elke landing twee tot drie keer je lichaamsgewicht te verduren. Wanneer je springt is dit zelfs ongeveer 5 keer je lichaamsgewicht. Kies daarom altijd voor schoenen met een goede schokdemping. Die zullen de krachten opvangen die op je enkels, knieën en heupen komen te staan. Op deze manier voorkom je dus blessures. Wat ook altijd belangrijk is, is dat je je sportschoenen op tijd vervangt. Als je wacht totdat de buitenzool van je schoen versleten is heb je minder grip en minder schokdemping. Dan loop je natuurlijk meer kans op blessures.

 

Stabiliteit en Steun

 

Je moet altijd zorgen dat je schoenen voor voldoende stabiliteit en steun zorgen. Wanneer jij bijvoorbeeld met je tennisracket van links naar rechts op het veld gaat belast je constant je lichaam, of als je tijdens het basketballen tijdens aan het springen en rennen bent. Controleer de stabiliteit en steun van je schoenen daarom altijd goed.

 

Draagcomfort

 

Het soort voeten dat je hebt, bepaalt welke schoenen het beste zullen passen. Wanneer jij platvoeten hebt, zitten bredere schoenen lekkerder. Wanneer je holvoeten hebt kun je beter voor een schoen kiezen met veel schokdemping.

 

Bescherming en grip

 

Een goede sportschoen beschermt jou tegen kneuzingen en schaafwonden door externe factoren. Je kunt hierbij denken aan balconten of kou en vocht. Het type ondergrond bepaalt ook wat voor soort grip en schokdemping je nodig zal hebben.

 

Voor meer info : https://www.kctennis.nl/