Forom
Image default
Hobby en vrije tijd

Welke steden in Europa moet je eens gezien hebben

 

Voor veel jongeren is reizen een belangrijk onderdeel van hun leven. Of je nu op zoek bent naar cultuur, avontuur, winkelen of gewoon ontspanning, er is altijd een stad in Europa die perfect aansluit bij wat je zoekt. Hieronder hebben we de beste steden voor jonge reizigers geselecteerd – Krakau, Rome, Amsterdam, Barcelona en Istanbul – zodat je van elke reis het maximale kunt halen.

 

Bezienswaardigheden in Krakau

Bezienswaardigheden Krakau: Krakau is een prachtige stad in Polen waar je veel historische bezienswaardigheden kunt bezoeken. De prachtige romantische straten en pleinen brengen echt de oude sfeer terug uit de middeleeuwen. Je vindt hier ook vele kerken, musea en monumenten die je kunt verkennen tijdens je bezoek. Niet alleen dat, maar Krakau heeft ook enkele prachtige parken zoals Planty Park waar je kunt genieten van frisse lucht en rust. Als je meer wilt weten over de cultuur van Polen, dan moet je zeker eens eten in één van de vele restaurants met typisch Poolse keukens.

 

Rome: Rome is misschien wel de meest iconische stad van Europa en heeft daarom heel wat te bieden aan jonge reizigers. Zelfs als je maar een paar dagen in deze stad doorbrengt zul je merken dat er enorm veel te zien is; denk aan alle monumentale kerken zoals Sint-Pietersbasiliek of de Kolossaal van het Forum Romanum. Rome is ook ideaal om te shoppen; naast alle designerwinkels vind je er ook boetiekjes die volstaan met vintage kledingstukken en unieke souvenirs uit Italië. Vergeet natuurlijk niet om iets te proeven uit de authentieke Italiaanse keukens!

 Amsterdam in Nederland

Amsterdam: Als het gaat om levendigheid dan kan Amsterdam niet verslagen worden! De bruisende stad biedt oneindig veel opties voor jongeren met haar hippe cafés, talloze festivals en nachtclubs tot laat in de avond openblijven. Er zijn talloze manieren om Amsterdam te verkennen; neem bijvoorbeeld eens een boottocht door de grachten of ga fietsend rond ‘het Vondelpark’ verkenneren. Natuurlijk mag sightseeing hier niet ontbreken; bezoek bijvoorbeeld De Wallencruisehaven of Rembrandts Hoeve waar u geniet van unieke architectuur uit verschillende periodes in Nederlandse geschiedschrijving.

 Spanje barcelona

Barcelona: Barcelona is misschien wel 1 van de populairste steden voor jongeren om te bezoeken tijdens hun Europese reis! De Spaanse stad straalt warmte uit en combineert moderne architectuur met traditionele gebouwen zoals La Sagrada Familia of Park Güell waardoor er nooit saai moment zal zijn tijdens uw verblijf. Maak wandeling langs Las Ramblas to inspirerende plaats om rond te slenteren terwijl streetart op elke hoek verspreid liggen . Ook als het gaat om culinaire ervaring kan Barcelona niet verslagen wordeen; proef hier verse tapas of sangria terwijl u geniet van livemuziek op elke straathoek!

Turkije Istanbul 

Istanbul: Istanbul ligt net over de grenzen van Europa maar kan toch absoluut niet ontbreken op dit lijstje! In Istanbul vind je alles wat nodig is voor eeuwig herinneringen; denk aan Ottoman culturen.