Forom
Image default
Tuin en buitenleven

Wat moet je weten over snelbeton?

Waarom is snelbeton zo populair bij het uitvoeren van kleine klussen? Wanneer je maar een beetje beton nodig hebt om een klus uit te voeren (bijvoorbeeld een volle emmer), dan is gewone betonspecie niet de beste keuze. Men kiest in dat geval voor het gebruik van snelbeton.

Snelbeton is beton wat extreem snel hardt. Wanneer jij een tuin- of klusproject op je neemt en het graag binnen een korte tijd klaar wilt hebben, is snelbeton de oplossing. Zodra dit beton is gestort is het al binnen 3 uur belastbaar. Ideaal dus als je het speeltoestel van jouw kinderen wil verankeren, aangezien het lastig kan zijn om je kinderen een lange tijd weg te houden van nieuw speelattribuut. Als jij wenst om jouw beton een eigen touch te geven, kan je bij snelbeton ook extra ingrediënten en kleuren toevoegen. Je kunt je wat dat betreft creatief uitleven.

Wanneer moet je kiezen voor snelbeton

Snelbeton kost iets meer geld dan de aanschaf van gewoon beton. Logisch, het één is een bulk product en het andere, snelbeton, kent een iets andere samenstelling en wordt in kleinere eenheden verkocht.

Daarnaast worden er speciale ingrediënten toegevoegd aan snelbeton die zorgen dat het zo snel uithardt. Voor kleine projecten is het de tijd niet waard om beton zelf te mixen, maar zodra er een grote hoeveelheid beton moet worden gebruikt is het veel voordeliger om te kiezen om het zelfstandig te mengen. Als je een fundering laat storten dan schakel je natuurlijk een mengwagen in. 

Meer weten over het gebruik van snelbeton? Bezoek hiervoor de website Snelbeton.eu en ontdek wat je allemaal wel niet met snelbeton kunt doen!

https://www.snelbeton.eu/