Forom
Image default
Verbouwen

Het vergelijken van verschillende vloeren

Als het gaat om Vinylvloeren, zijn er nogal wat verschillende soorten op de markt, en het is geen gemakkelijke taak om te beslissen welke de beste is voor uw project en behoeften. Traditionele PVC (of LVT) vinylvloeren zijn al vele jaren een ongelooflijk populaire keuze. Maar omdat de vraag naar een ander type vloer is gegroeid en mensen meer zijn gaan verwachten van de producten op de markt, betekent dit dat er voortdurend nieuwe producten met geavanceerde technologie worden toegevoegd.

Denk bijvoorbeeld aan de vele opkomende merken waaronder Ambiant. In de welbekende vloeren collecties vind je talloze realistische vloeren met prachtige hout- en betonlook. Er zijn zelfs PVC vloeren verkrijgbaar die speciaal zijn gemaakt om in visgraat motief te leggen, zoals de Ambiant Spigato Light Brown vloer. Maar wat is nu precies het verschil tussen PVC en vinyl?

Een van die nieuwe categorieën vinylvloeren die op de markt is en gebruik maakt van deze nieuwere technologieën is WPC vinyl. Maar dit vinyl is niet alleen, want ook SPC heeft zijn intrede gedaan. Hier bekijken en vergelijken we de kernen van de verschillende soorten vinyl die beschikbaar zijn.

De Vinylvloeren (WPC)

Als het gaat om vinylvloeren, WPC, wat staat voor wood plastic composite, is een samengestelde vinyl plank die u een luxe vloeroptie voor uw huis geeft. Dit is een relatief nieuw product op de markt, en profiteert van de technologisch geavanceerde constructie. De meeste WPC-vinylopties zijn dikker dan SPC-vinyl en variëren in dikte van 5 mm tot 8 mm. WPC-vloeren hebben een houten kern, waardoor ze zachter aanvoelen dan SPC. Een extra dempend effect wordt geboden door het gebruik van een schuimmiddel dat ook in de kern wordt gebruikt. Deze vloer is deukbestendig maar niet zo veerkrachtig als andere vloeren op de markt.

De PVC Vinylvloeren

PVC-vinyl heeft een kern die is opgebouwd uit drie afzonderlijke elementen. Dit zijn vilt, papier en vinylschuim, die vervolgens worden bedekt met een beschermende laag. In het geval van gestructureerde vinyl planken wordt vaak een inhibitor aangebracht. PVC-vinylvloeren zijn de dunste vinylvloeren met slechts 4 mm of minder. Deze dunheid geeft het meer flexibiliteit, maar het is ook minder vergevingsgezind voor onvolkomenheden in de ondervloer. Door zijn constructie is dit vinyl erg zacht en plooibaar, waardoor het veel vatbaarder is voor deuken.

De vinylvloeren (SPC)

SPC is de nieuwste generatie technologie die de schoonheid van hout combineert met de sterkte van steen. SPC vloeren, wat staat voor Stone Plastic Composite, is een luxe vloerbedekking optie die gebruik maakt van een mengsel van kalksteen en stabilisatoren in de kern om een kern die is zeer duurzaam, stabiel en nauwelijks bewegen.

Door zijn hoge stabiliteit en sterkte is de SPC (soms ook wel Rigid core genoemd) ideaal geschikt voor gebruik in gebieden met druk verkeer zoals commerciële eigendommen waar een zwaardere vloerbedekking nodig is en gebieden met extreme omstandigheden. Terwijl normale LVT bijvoorbeeld niet geschikt is voor alle soorten UFH (vloerverwarming), is SPC dat wel. De stenen kern van SPC maakt het beter aanpasbaar aan drastische temperatuurschommelingen, en het is ook minder gevoelig voor beweging.