Forom
Image default
Winkelen

Bedrijven in Diest: een kleine stad met grote verrassingen!

Diest is een kleine stad gelegen in de provincie Vlaams-Brabant. Met maar liefst 9000 inwoners is deze stad vooral bekend voor zijn prachtige stopcontacten, mooie kastelen en haar unieke, drukke markten! Maar daarnaast is Diest ook bekend als een gemeente met een rijk bedrijvenbestand: er zijn grote, kleine en zelfs internationale bedrijven gevestigd in deze stad. Vandaag zullen we eens een duik nemen in het bedrijvenlandschap van Diest.

Historie

De bedrijvengeschiedenis van Diest gaat terug tot in de middeleeuwen, toen de stad zich ontwikkelde als een leerlingenzone. Het was een rustige stad, wat leidde tot een rijke handel. Naarmate de stad groeide, begonnen ook bedrijven te groeien. Langs de oevers van de Demer heeft Diest veel van zijn handels- en bedrijvigheid behouden, waardoor het vandaag de dag nog steeds een krachtig bedrijfsleven heeft.

Gevestigde bedrijven

Vandaag de dag zijn er een verscheidenheid aan bedrijven gevestigd in Diest. Het belangrijkste bedrijfscluster is energie, waarbij het elektriciteitsbedrijf Sibelga en het aardgasbedrijf Gaselwest de voornaamste bedrijven zijn. Daarnaast zijn er ook bedrijven gevestigd in andere sectoren, zoals voedsel- en drankverwerking en de technologie- en zakelijke dienstensector. Al deze bedrijven vormen samen een dynamisch en krachtig bedrijvenlandschap, datinnovatief is en waar goede werkgelegenheid wordt geboden.

Bedrijvengids

In Diest zijn veel bedrijven te vinden, waaronder bedrijven in de energie- en technologie- en zakelijke dienstensector. Maar meer informatie hierover is te vinden op de bedrijvengids van Diest. Hier kunnen bedrijven gevonden en gezocht worden op basis van categorie, locatie en/of naam. Het is de perfecte gids voor bedrijven die op zoek zijn naar een locatie om te vestigen, of bedrijven die zich al in Diest gevestigd hebben en op zoek zijn naar verdere bedrijfsinformatie.

Conclusie

Vandaag hebben we de stad Diest bekeken als een stad met een uniek en krachtig bedrijvenlandschap. Naast haar prachtige omgeving en interessante historie heeft Diest ook veel bedrijven gevestigd, die samen een dynamisch bedrijfsleven vormen. Daarnaast biedt de bedrijvengids van Diest een perfecte gids voor bedrijven die op zoek zijn naar een locatie om gevestigd te raken, of bedrijven die willen weten welke bedrijven zich in hun omgeving bevinden. Kortom, Diest is een geweldige stad voor bedrijven die op zoek zijn naar een opslagplaats om hun bedrijf te vestigen.

.