Forom
Image default
Woning en Tuin

Kleine slaapkamer? Hoe richt je deze optimaal in?

Heb je moeite met het inrichten van je slaapkamer, omdat deze slaapkamer niet groot genoeg is? Geen ramp! Er zijn namelijk veel oplossingen waar je van gebruik kan maken om jouw slaapkamer optimaal en perfect in te richten. Iedereen wil het liefste een mooie grote en ruime slaapkamer met een enorm bed en een inloopkast, maar voor kleiner slaapkamers is niet mogelijk. Veel meubels kan je misschien niet kwijt en daar moet je andere oplossingen voor verzinnen. Om je op weg te helpen zijn verder in deze blog 4 tips genoemd en toegelicht die jouw kunnen helpen bij het inrichten van je slaapkamer.

Het licht

Het licht zorgt er niet voor dat de ruimte groter of kleiner wordt, maar zorgt wel voor meer of minder ruimtegevoel. Zo wordt aangeraden om bij kleine slaapkamers vooral lichte tinten te gebruiken. Lichte tinten aan de muur geven meer het gevoel van ruimte. Je kunt kiezen voor de standaard kleur wit, maar taupe of lichtgrijs kan ook erg mooi zijn. Daarbij komt ook kijken dat natuurlijk licht ook goed is voor meer ruimtegevoel. Zorg er dus voor dat er genoeg licht naar binnen kan komen. Dit betekent dat je dus geen meubels of accessoires voor het raam moet plaatsen die het licht blokken.

Alleen essentiële meubels

De fout wordt vaak gemaakt dat er items in de slaapkamer komen die eigenlijk niet nodig zijn in de slaapkamer. Decoratie is leuk, maar als het de ruimte kleiner gaat maken is het niet ideaal. Het is dus belangrijk dat je eerst goed weet wat er in een slaapkamer moet staan en niet de hele kamer volgooit met meubels. Noodzakelijke meubels zijn een bed en een kledingkast. Een nachtkastje is misschien al niet nodig als je het op een andere manier oplost. Zelfs een kledingkast is te vervangen door manden of kratten onder het bed, of door een bed met lades te kopen. Een bed met opbergruimte is ideaal voor een kleinere slaapkamer. Hier kan je veel spullen kwijt en kan je zelfs gebruiken als soort van kledingkast. Dit is ook de reden dat het zeer populair is bij studenten die met een kleine studentenkamer zitten.

Gebruik de muur

Een nachtkastje is niet een essentieel onderdeel in de slaapkamer, maar het is wel fijn om een plek te hebben waar je iets op kan zetten naast je bed. Een oplossing hiervoor kan ook een plank aan de muur zijn. Dit neemt minder ruimte in en geeft je toch de mogelijkheid om iets bij je bed neer te zetten, zoals een glas water. Verder is het handig om de muur voor meer dingen te gebruiken. Je kunt er voor kiezen om bepaalde haakjes op te hangen aan de muur waar je bepaalde kledingstukken bijvoorbeeld kwijt kan.

Gebruik de hoogte

Vaak zijn kleine slaapkamers niet groot in breedte en lengte, maar is er wel ruimte in de hoogte die nauwelijks wordt gebruikt. Dit is natuurlijk zonde. Om een kleine slaapkamer optimaal in te richten kan je dus ook kiezen om meer de hoogte in te werken. Zo kan je op maat gemaakte meubels kopen die met een trappetje omhoog staan, waardoor je ruimte creëert onder het bed. Ook kan je bijvoorbeeld een hoogslaper aanschaffen. Dit is vooral voor kinderkamers of tienerkamers een zeer leuke optie.

Gerelateerde artikelen

Welke functies heeft een jacuzzi?

Zonwering uitgelegd

Waarvoor dienen een woonverzekering en een inboedelverzekering