Forom
Image default
Zakelijk

De Competentietest: op professionele & betrouwbare wijze uw kwaliteiten in kaart brengen

Na een lange en intensieve werving- en selectieperiode heb je een aantal kandidaten geselecteerd die in aanmerking komen voor de vacature binnen jouw bedrijf of organisatie. Allen beschikken ze over de benodigde opleiding en diploma, ze hebben relevante werkervaring en ook de kennismakingsgesprekken verliepen soepel. Maar nu moet de beslissing komen; wie wordt uiteindelijk de uitverkorene? Een lastige opgave! Alle geselecteerde kandidaten voldoen namelijk aan het door jou opgestelde profiel en beschikken over de gewenste expertise. Een competentietest kan dan uitkomst bieden. Door het afnemen van een competentietest krijg je niet alleen inzicht in de competenties van jouw potentiële medewerker, maar verkrijg je ook een beeld van de match tussen de competentiescores en de vereisten voor de functie. Een ideale oplossing om dé perfecte kandidaat voor jouw openstaande vacature(s) te vinden!

The Bridge Competentietest van Testgroup

The Bridge Competentietest is een professionele en betrouwbare – op wetenschap gebaseerde – test. De competentietest meet aan de hand van 34 competenties – waaronder zelfverzekerdheid, resultaatgerichtheid, behulpzaamheid, besluitvaardigheid en integriteit – de expertise en het talent van de kandidaat. De competentietest kan gebruikt worden om te bekijken of het beeld wat je van de kandidaat hebt – naar aanleiding van de sollicitatiebrief en de sollicitatiegesprekken – overeenkomt met het daadwerkelijke talent en niveau.

De Competentietest van Testgroup kan gebruikt worden in de periode van werving en selectie – voor het aantrekken van een geschikte kandidaat – maar is ook uitermate geschikt voor scholing en ontwikkeling van huidig personeel. Wil je bijvoorbeeld een medewerker van de ene naar de andere functie binnen het bedrijf plaatsen, dan kan The Bridge Competentietest uitwijzen of de betreffende medewerker over de benodigde kennis en capaciteiten beschikt om deze overstap te maken.

Andere voordelen aan The Bridge Competentietest zijn dat de test in meerdere talen beschikbaar is en dat hij eenvoudig – via een online module – af te nemen is. Daarnaast houdt de competentietest ook rekening met de eerlijkheid van de kandidaat. De test maakt namelijk gebruik van zogenaamde Normatief-Ipsatief Split Technology®. Hierdoor verkrijg je inzicht in het antwoordgedrag van je kandidaat. Het laat zien waar in de test de kandidaat getwijfeld heeft om een antwoord wel/niet in te vullen en/of aan te passen. Een onmisbare techniek om de kwaliteiten en expertise van een kandidaat te meten.

Uitgebreid Competentierapport

Afhankelijk van het doel van het afnemen van de competentietest, ontvang je een uitgebreid competentierapport. Er zijn rapporten beschikbaar voor recruitment (werving & selectie), coaching, sales en teams. De rapportage geeft een beeld van de kandidaat/medewerker aan de hand van 34 competenties verdeeld over 4 dimensies: Besturen, Uitvoer, Houding & Mentaal. Daarnaast is het mogelijk om een maatwerkrapportage op te laten stellen, waarin de door jou geselecteerde competenties – bijvoorbeeld alleen de competenties die van toepassing zijn op de betreffende functie – worden opgenomen. Bekijk hier een voorbeeld van de competentierapportage.

Meer Informatie & Contact

Wil je meer weten over The Bridge Competentietest van Testgroup? Heb je hulp nodig bij je bestelling of heb je een andere vraag? Onze professionele adviseurs staan je graag te woord. Neem telefonisch contact met ons op via 020 262 1630, per e-mail via info@testgroup.eu of vul het contactformulier op onze website in. We helpen je graag op weg.

 

Gerelateerde artikelen

L’Oreal

Een professionele en betaalbare logo of huisstijl bestellen

Doe een ICT scan voor een check up