Forom
Image default
Zakelijk

Ondernemen doe je samen

Werkzaamheden zoals salarisservice uitbesteden aan een externe partij lijkt iets dat je je helemaal niet veroorloven kan. Veel mensen denken dat alleen grote partijen dit soort stappen doen. Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd wat er eerder is in dit geval? Maken grote bedrijven gebruik van een externe partij omdat ze groot zijn of zijn ze groot omdat ze werkzaamheden uitbesteden?

Bijna geen één ondernemer vindt het leuk om zich bezig te houden met administratieve werkzaamheden zoals de loonservice. Dit is helemaal niet raar en ik heb hier ook alle begrip voor. Tenzij je een administratie kantoor hebt is het administratie waarschijnlijk niet de reden waarom je je bedrijf hebt opgericht. Je wilt mensen graag blij maken met jou product of dienst en hebt er geen zin in om je bezig te houden met liquiditeitsbegrotingen en balansen. 

Toch moet het gebeuren. Veel stakeholders willen dat alles goed is. Niet alleen de belastingdienst wil dat je administratie klopt. Ook het personeel ‘wilt’ dat je alles goed geregeld hebt. Ik snap natuurlijk dat je dit leest als ondernemer en denkt: ‘dat gaat mijn werknemers helemaal niks aan’. Het gaat er ook niet om dat je ze inzicht geeft in de cijfers, maar dat ze het gevoel krijgen dat je alles goed doet. Dit soort kleine dingen weerspiegelen jou als persoon en vertellen ook een heleboel over je bedrijf.

Een hele belangrijke les die jullie van mij krijgen is dat je niet succesvol wordt door goed te zijn in alles. Je moet je omringen met mensen die slimmer zijn dan jij en meer kennis hebben dan jij. Natuurlijk heb je geen verstand van administratieve werkzaamheden en dat is ook geen vereiste. Je moet als ondernemer jezelf zo kunnnen ontwikkelen dat er mensen zijn die dit voor je doen. Ook ondernemen is een teamsport. Een goede ondernemer maakt geen goed bedrijf.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl/