Forom
Image default
Entertainment

Entertainment te huur – Wel of niet doen?

Tegenwoordig is er veel mogelijk met een grote selectie aan online diensten. Een middagje met vrienden wat leuks doen is dan ook wel lastig met de ruimte aan keuze die je hebt. Natuurlijk wil je wel wat leuks met elkaar ondernemen, alleen is de vraag dan natuurlijk wel wat je gaat doen. Ga je bijvoorbeeld een klein feestje organiseren, naar de film of met elkaar lasergamen. De grote vraag is hier dan ook: Huur je het entertainment, of ga je het toch liever kopen?

 

Voordelen van huren

Aan het huren van een leuke activiteit zitten natuurlijk ook wel wat voordelen gekoppeld. Ten eerste ben je vaak goedkoper uit. Je betaalt namelijk niet de volle klap van wat je ook wilt doen, maar eigenlijk maar een fractie van wat het zou kosten om te kopen. Denk bijvoorbeeld aan lasergamen. De laserguns kosten al gauw rond de 200 euro. Om dan voor 70 euro een middag te lasergamen is dan al een stuk goedkoper. Een ander voordeel is dat het opslag scheelt. Al denken we bijvoorbeeld weer aan de laserguns, die zou je bij aankoop ook ergens kwijt moeten. Scheelt dan natuurlijk als je deze voor een middagje huurt en deze daarna weer terugstuurt. Bij verhuur wordt daarbij natuurlijk ook extra attributen geleverd. Denk aan camouflagenetten, rookmachines, camouflage schmink, etc. Dit zou je anders zelf er nog bij moeten kopen. Stuk goedkoper om dan natuurlijk gewoon te huren.

 

Nadelen van huren

Er zit wel een nadeel aan het huren van het vermaak. Al ben je van plan iets vaker te doen, dan lopen de kosten er al snel uit. Om terug te komen op het voorbeeld van lasergamen: Als de laserguns 200 euro kosten, en het verhuur 70 euro, dan is het natuurlijk voor een keertje goedkoper. Al ga je al drie keer laserguns huren, dan zit je al op 210 euro. Dat is dus meer dan de 200 euro die het kost om de laserguns te kopen.

 

Uiteindelijk zitten er wel meer voordelen dan nadelen aan het huren gekoppeld. Je zit namelijk niet met opslagplaats voor wat je ook wilt huren, plus als je het van plan bent om maar een paar keer te doen dan ben je ook nog goedkoper uit. Het enige nadeel aan het huren van een vorm van entertainment is dat je de kosten er al snel uithaalt als je van plan bent regelmatig de activiteit te doen. In de andere gevallen kan je uiteindelijk maar beter huren.